İsot, Şanlıurfa'da yetiştirilen ve ünü Türkiye'yi aşmış olan biber çeşitlerinden biridir. Kırmızı acı biberlerin güneşte kurutulup, geceleri sıkıca sarılmasıyla hazırlanan bu biberin rengi genellikle koyu mordur. Coronanın ardından isot tüketimi de oldukça artmıştır. Bu da sahte isotların piyasada daha fazla yer bulmasına olanak sağlamıştır. Peki, sahte ve gerçek isot nasıl anlaşılır? İşte, gerçek isotu anlamanızı sağlayacak püf noktaları:
İsotu daha ucuza mal etmek için, zeytinyağı yerine pamuk yağları kullanılır. Ayrıca son dönemlerde talaş tozu kullanıldığı da bilinmektedir. Sahte isot hem cebiniz, hem de sağlığınız için sakıncalıdır. Bu yüzden isot satın alırken güvenilir satıcılardan almaya ve renk-koku-yağ üçlemesine bakmaya özen gösterin.
Şunlara da göz atın;