Durulamak mı, durulamamak mı? Bu, birçok kişinin aklını kurcalayan bir soru. Bazı insanlar uygulamaya yemin ederken, diğerleri onu tamamen terk eder. Ne yazık ki, tahılların yıkanıp yıkanmaması gerektiğine dair tek bir cevap yok. Türüne bağlı olarak, pirinci durulamak akıllıca olabilir - ancak bu aynı zamanda risotto için kullanılan tahıllar için de geçerli mi?
Pirinç Sicilya'ya ilk olarak 14. yüzyılda tanıtılmış olsa da, uygun yetiştirme koşulları sayesinde kuzey İtalya'da ekimin başlamasından çok uzun sürmediğini açıklıyor. Doğal olarak, metanın başarısı, İtalya Dergisi'nin açıkladığı gibi, risotto'nun Piedmont, Lombardy ve Veneto gibi bölgelerde yaygın bir
Her başarılı risotto'nun aromatikleri pişirerek, ardından pirinci kızartarak ve ardından tavayı biraz şarapla temizlemesiyle başlaması gerektir. Risotto kepçe kepçe, pirinç al dente pişene kadar tuzlu bir et suyu karıştırılmalıdır.
Tarifler şüphesiz yere ve tercihe göre değişse de, risottoda kullanılması gereken pirinç türü tartışılmaz. Arborio, Carnaroli veya Vialone Nano gibi kısa veya orta taneli pirinçler, sıvıyı en iyi emdikleri için, en kremsi ve en rüya gibi risotto yemekleri ile sonuçlanır. Pirinç tavaya çarpmadan önce, durulanmalı mı?
Genel olarak konuşursak, pirinci durulamak düşündüğünüzden daha önemlidir. Pratik açıdan hızlı bir yıkamanın kir, çakıl taşları ve hatta böcekler gibi kalıntıları gidermeye yardımcı olabileceğini belirtiyor. Aynı şekilde, bu ekstra adım, miktarların herhangi bir tehdit oluşturma olasılığı çok düşük olsa bile, arsenik gibi iz kimyasalların varlığının azaltılmasına da yardımcı olabilir.
Bununla birlikte, durulamanın en etkileyici sebebinin aslında pirinç nişastasının bir kısmını ortadan kaldırarak dokuyu iyileştirebilmesi ve bu da tanelerin birbirine yapışmasını engelleyebilmesi olduğunu paylaşıyor. Bununla birlikte, eldeki pirinç tarifine göre, durulama bir yemeğin sonucunu yapabilir veya bozabilir.
Risotto söz konusu olduğunda, asla - tekrarlıyoruz, asla! - pirinci durulayın. Nişasta, yemeğin çok temel bir bileşeni olduğu için, yıkamak, dolgun taneleri hayati nişastalarından kurtaracağından, bir lavabonun yanına ayak basmamaya teşvik ediyor. Ne de olsa, yalnızca en yüksek nişasta seviyesine sahip pirinç, en lezzetli risottoyu üretebilir.
Şunlara da göz atın;