Air France’ın Kasım 2021- Şubat 2022 dönemi uzun menzilli uçuş menüleri Michelin yıldızlı şefler Régis Marcon ve Mathieu Viannay imzalarını taşıyor. Business Class ve La Première yolcuları için özenle hazırlanan menüde vejetaryen yemeklerden kırmızı, beyaz et çeşitlerine ve deniz ürünlerine kadar geniş bir lezzet yelpazesi sunuluyor.
Dünya çapındaki Fransız yemeklerini Air France yolcularına özel bir deneyime dönüştüren şefler, gökyüzünde Fransız esintilerini yaşatmayı hedefliyor. Bu yaratıcı tabaklar ile Air France, Fransız ‘fine dining’ i dünya çapında tanıtmaya devam ediyor.
La Première Kabininde 3 Yıldızlı Gastronomi Resitali
Üç Michelin yıldızlı şef Régis Marcon, Air France’ın first class segmenti olan La Première kabininin ayrıcalıklı yolcuları için yeni altı özel lezzet hazırladı. Servair Culinary Studio’nun başkanlığını yürüten Şef Marcon, ekibinde bulunan uzmanların eşliğinde sezonun en taze ürünlerini kaynağından alarak tabaklara taşıyor. İşte o eşsiz menü:
Chef Régis Marcon
Şef Régis Marcon Kimdir?
İki yılda bir düzenlenen dünyanın en prestijli yemek yarışmalarından Bocuse d’Or ile 1995’te zirveye ulaşan üç Michelin yıldızlı Şef Macron, eşsiz Fransız yemeklerine kendi hayat hikayelerini katmayı başarıyor. Kendine has stili ile mutfağından çıkan lezzetler tamamen kişiliğini temsil ediyor. 1979 yılında ailesi tarafından işletilen otel restoranını devraldıktan sonra Saint-Bonnet-le-Froid’ten hiç ayrılmayan Régis Marcon, özellikle mantar, yeşil mercimek gibi yöresel ürünleri öne çıkarttığı modern yemekleriyle zamanının en büyük şeflerinden biri olmayı başardı.
Mathieu Viannay Kimdir?
Hassas tatları yerel ürünlerle birleştiren, gurme damaklara hitap eden iki Michelin yıldızlı şef Viannay, 2004 yılında aldığı “Meilleur Ouvrier de France” ödülüyle kendini gösterdi. Geleneksel tariflere yaptığı yenilikçi dokunuşlarla yeniden anlam kazandıran kazan ünlü şef, Eugenie Brazier’in 100 yıllık kült restoranı “la Mere Brazier”i devralmasıyla yepyeni bir sayfa daha açtı. Japonya’daki Portopia Oteli’nde bulunan “Trente et Un” restoranının menüsüne de imzasını atan Mahhieu Vinnay, Fransız dokunuşunu Japonya’da hissettirdi. Ayrıca Paris’teki Samaritaine mağazasının 12 catering noktasını da kontrol ederek etkisini her zaman farklı noktalarda göstermeyi seven şef, şimdi de Air France yolcularına lezzetlerini sunuyor.