Nisan Ayında Hangi Balıklar Tüketilmelidir?

Nisan ayında denizlerde av yasağı yaklaşırken, bazı balıkların sezonu sona ererken, bazıları hâlâ lezzetli olur. İşte Nisan ayında yenebilecek balıklar!
Nisan Ayında Hangi Balıklar Tüketilmelidir?
04 Nisan 2025, 11:15

Nisan ayında denizler yavaş yavaş av yasağına girerken, bazı balık türleri hâlâ taze ve lezzetlidir. Bu dönemde özellikle levrek, çipura, kefal, tekir ve mezgit gibi balıklar sofralarda yerini alır. Mevsimin sonlarına yaklaşan bu balıklar, hem hafif hem de besleyici seçenekler sunar. Nisan, deniz ürünlerinden faydalanmak için yılın son fırsatlarından biridir.

balık

Nisan Ayında Tüketilebilecek Balıklar

Levrek

Mevsimi nisan ayına kadar devam eder. Çiftlik levreği de yıl boyu bulunabilir. Izgara veya buğulaması harika olur.

Çipura

Tıpkı levrek gibi çiftlikte yetiştirilenleri yıl boyu bulunur. Fırında veya ızgarada tavsiye edilir.

balık

Kefal

Nisan ayında hâlâ lezzetlidir. Fırında, ızgarada veya tavada pişirilebilir.

Tekir / Barbun

Artık sezon sonuna yaklaşır ama hâlâ taze bulunabilir. Tavada ya da kızartması enfestir.

istavrit

Mezgit

Kıştan çıkarken hâlâ bulunur. Genellikle tavada pişirilir.

Lüfer (Kofana, Çinekop vs.)

Nisan ayı son dönemleridir. Büyük lüferler hâlâ çıkabilir. Izgarası çok tercih edilir.

istavrit

İstavrit

Küçük boyutlarda olsa da hâlâ bulunur ve uygundur. Kızartması, tavası yapılabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Balıktan Sonra Dondurma Yenir Mi?
  2. Yanlışlıkla Balık Kılçığını Yerseniz Ne Olur?
  3. Dünyada En Çok Balık Tüketen 10 Ülke
  4. Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
  5. Ançüez Nedir, Hangi Balıktan Yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo