Mezeler, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yoğurt, patlıcan, avokado, nohut gibi farklı malzemelerle hazırlanan mezeler, ana yemeklerin yanında tamamlayıcı lezzet olarak sunulur. Özellikle tavuk ve balık yemeklerinin yanına çok yakışan mezeler, peynir ile farklı lezzetlere dönüştürülebilir. Tam da bu yüzden, farklı peynir türlerini kullanarak kısa sürede hazırlayabileceğiniz mezeleri yazımızda derledik. İşte, mutlaka denemeniz gereken peynirli mezeler:
Krem peynir, süzme peynir ve lor peyniri karışımından oluşan bu meze, özel günlerde sunabileceğiniz şık mezelerden biridir. Dışı nar tanelerine bulanan peynir mezesini, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Beyaz peynir, yoğurt, sarımsak, maydanoz ve biber ile hazırlanan bu meze, özellikle kebap yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Ortalama 20 dakikada hazırlanan peynir ezmesini, maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Ege mutfağının sevilen mezelerinden biri olan paşa mezesi, beyaz peynir, rokfor peyniri, yoğurt, zeytinyağı ve ceviz karışımından oluşur. Genellikle kızarmış ekmek dilimlerine sürülerek servis edilir.
Yoğurt bazlı bir meze hazırlamak istemiyorsanız, beyaz peynir, ceviz, salça, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan peynir ezmesini deneyebilirsiniz. Peynir ezmesini soğuk bir şekilde servis edin.
Lor peyniri, süzme peynir, beyaz peynir ve krem peynir karışımından oluşan bu mezenin dışı maydanoz, dereotu, pul biber ve susam gibi farklı baharatlara bulanır. Şık sunumlu sofralarda mutlaka yer verilmesi gereken tariflerden biridir.
Beyaz peynir, sarımsak, zeytinyağı, ceviz içi ve antep fıstığı ile hazırlanan Girit mezesi, özellikle Ege ve Akdeniz mutfağında çok meşhurdur. Porsiyonu yaklaşık 220 kaloridir.
Közlenmiş patlıcan, sivri biber, zerdeçal ve Ezine peyniri ile hazırlanan bu meze, yumuşak kıvamı ile et yemeklerinin yanında sunulur. Üzerini nar ile süsleyebilirsiniz.
Keçi peyniri, krem peyniri, tereyağı ve dereotu olmak üzere 4 malzemeden oluşan bu meze, genellikle küçük ekmek dilimleri ile birlikte sunulur.
Kırmızı biberlerin közlenip beyaz peynir, tulum peyniri ve maydanoz ile sarılmasıyla hazırlanan bu meze, zeytinyağı eşliğinde servis edilir. Bağlamak için taze soğan kullanabilirsiniz.
Dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biber ile hazırlanan bu meze, hem renkli görünümü, hem de lezzetiyle sofralarınıza hoş bir aroma katar. Ortalama 15 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.
Son yıllarda popüler olan bu meze, mantarların kaşar peyniri ile buluşmasıyla hazırlanır. Airfryer'da veya fırında hazırlanan bu mezeyi, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Tuzsuz beyaz peynir, kaşar peyniri, dolmalık fıstık ve maydanoz ile hazırlanan bu meze, pastırmaya sarılarak tüketilir. Daha kolay bir sunum için, kürdan batırabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;