Kuşkonmaz, buharda pişirilmesi, kavrulması veya ızgara edilmesinin tadını çıkaran lezzetli ve besleyici bir sebzedir. Bununla birlikte, kuşkonmaz hazırlamak söz konusu olduğunda, sert, odunsu uçları çıkarmanın en iyi yolu hakkında bazı tartışmalar vardır. Bazı insanlar, kuşkonmazı kırılana kadar basitçe bükmenin hayranlarıdır. Diğerleri odunsu uçları kesmek için bıçak kullanmayı tercih eder ve diğerleri onları soyar. Peki en iyisi nedir?
Kuşkonmazın uçlarının koparılması, sebzenin gereğinden fazla alınmasına neden olarak gıda israfına neden olabilir. Bunun nedeni, kuşkonmazın kırılmasının, güvenilmez yerlerde kırılmasına ve kırılmasına neden olarak, gerekenden daha fazla sebze almasıdır. Bu, özellikle kırpılmak yerine kırpıldıklarında daha ince olanlardan daha fazla hacim kaybedebilen daha kalın kuşkonmaz mızraklarında olabilir. Bu nedenle hem doğramanın hem de soymanın, çırpmaya göre bazı avantajları vardır, ancak bir teknik diğerinden daha iyi bir seçenek olmaya devam etmektedir.
Kuşkonmazın uçlarını koparmak yasaksa, çoğu kişi muhtemelen onları bir bıçakla kesmeyi seçecektir. Bu, mızrakları kırarak yapabileceğinizden daha fazla kuşkonmaz tasarrufu yapmanızı sağlarken, yine de daha iyi bir yol var: kuşkonmazı soymak. Kuşkonmazın uç kısımlarını soyarak, sebzeyi olabildiğince korurken sadece sert, odunsu kısmı çıkarabilirsiniz. Bu yöntem daha az atıkla sonuçlanır ve kuşkonmazınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar.
Kuşkonmazın uçlarını soymak için, sert dış tabakayı çıkarmak için bir sebze soyucu kullanın. Bu size pişirilmeye ve tadını çıkarmaya hazır yumuşak ve lezzetli kuşkonmaz bırakacaktır. Bu nedenle, bir dahaki sefere kuşkonmaz hazırlarken, soymayı denediğinizden emin olun ve kuşkonmaz mızraklarınızdan en iyi şekilde yararlanmanın tadını çıkarın. Atık miktarını en aza indirdiğiniz için pişman olmayacaksınız.
Şunlara da göz atın;