Çok az yemek sıcak bir kase çorba kadar tatmin edicidir, ancak doyurucu, rahatlatıcı ve baharatın doğru dengesini bulmak biraz zor olabilir. Rustikten yaratıcıya ve basitten karmaşığa, evde yapabileceğiniz farklı türlerde çorba tarifleri neredeyse sonsuzdur. Ve hevesli aşçıların çoğu, derinlik oluşturmak ve doku oluşturmak için tarife tuz ve bir tür yağ eklemeyi bilse de, daha azı ocakta kaynayan tencereye şekeri karıştırmayı düşünür.
Yine de bazen şeker tam olarak tarifinizin gerektirdiği şeydir. Bir çorbanın lezzetini artırarak şimdiye kadar kepçeye aldığınız en tatmin edici, rahatlatıcı kaseleri sunabilir.
Özellikle domates bazlı çorbalar için bir veya iki tutam şeker, tadı biraz fazla ekşi veya acı olan tatları tamamlamaya yardımcı olabilir. Tabii ki, herhangi bir tarifte olduğu gibi, çorbanızın servis edilemeyecek kadar tatlı olmaması için tadına bakmak ve ilerledikçe ayarlamak yararlı olabilir.
Şeker ekleme konusunda biraz fazla istekli olursanız endişelenmeyin, diye garanti veriyor. Aşırı şekerli çorbalar, bir tutam limon suyu, sirke, tuz ekleyerek veya sadece tencereye daha fazla malzeme atarak veya kaynayan partinin hacmini artırarak giderilebilir.
Temel çorbalara başlamak için lezzetli közlenmiş domates çorbası tarifimizi deneyin veya vegan versiyonumuzu yapmayı düşünün. Yan ya da ana yemek olarak servis edilen bu tarifler, nadiren artıkların depolanmasına ihtiyaç duymasına neden olur.
Şunlara da göz atın;