Farklı farklı şekillerde pişirilse de her haliyle sofraların baş tacı olan mantı, en lezzetli yemeklerden biridir. Mantı nasıl yapılır? diyenler için en lezzetli ve okuyucularımız tarafından çok beğenilen mantıları yazımızda derledik. Verdiğimiz tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına mantı tarifleri sayfamızdan göz atabilirsiniz. Genellikle mantı tek başına yeterli olsa da, kalabalık sofralarda yanına ye yapacağımızı düşünmeden edemeyiz. Çorba, ana yemek, tatlı derken eksiksiz ve şık bir sofra hazırlamak istiyorsanız, mantının yanında sunabileceğiniz birbirinden özel tariflerimiz var. Mantının yanına ne gider? diyenler için, birbirinden lezzetli 13 tamamlayıcı tarif:
Eğer ana yemeği mantı olarak belirlediyseniz, domates çorbası da ideal başlangıçlardan biri olacaktır. Hafifliği ve düşük kalorisi ile bilinen domates çorbası, midenizi çok yormadan ana yemeğe geçmenizi sağlayacak bir başlangıçtır.
Ana yemeklerin yanına çok yakışan zeytinyağlılar, mideyi yormadan tüketilir. Bu nedenle et, sebze ve hamur işiyle hazırlanan hamur işi tariflerin yanına çok yakışmaktadır. Zeytinyağlı barbunya ve mantı ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.
İlginç ismi ve lezzetiyle Türk mutfaklarında önemli bir yer edinen imam bayıldı, özellikle hamur işi tariflerin yanında sunulur. Toplamda 30 dakikada hazırlanan imam bayıldıyı, mantının yanında servis edebilirsiniz.
Yemeklerin yanında mutlaka turşu olsun diyenler için de bir önerimiz var. Özellikle mantı, kuru fasulye, pilav gibi yemeklerin yanına çok yakışan kıl biber turşusu ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz.
Et, balık, makarna, mantı ve pilav tariflerinin yanında sık sık yer verilen salata çeşitlerinden biri de gavurdağı salatasıdır. Küçük küçük doğranan sebzeler, bir kabın içerisinde karıştırılarak sunulur. Mantının yanında hafif ve besleyici bir tarif arayanlar, gavurdağı salatasını tercih edebilir.
Mantı, hamur ile hazırlandığı için kalori değeri yüksek bir besindir. Mantının kalorisini dengeleyecek besleyici ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, ısırgan otu salatasını tercih edebilirsiniz. Üstelik yalnızca 20 dakikada hazır.
Ana yemeğin yanında atıştırmalık sevenler için de bir önerimiz var. Hemen hemen her yemeğin yanında sunulabilen baharatlı patates cipsleri ve mantı ile leziz bir ikili oluşturabilirsiniz.
Yemeğin keyfini içecek olmadan çıkaramayanlar için, ev yapımı tükenmez içeceğini tavsiye ediyoruz. Mevsim meyveleri ile hazırlanan bu içeceği, eksildikçe tekrardan çoğaltarak içebilirsiniz bizden söylemesi.
Taze karadutlarla kolayca hazırlanan karadut şurubu, mantının en lezzetli eşlikçilerinden biridir. Hem sağlıklı, hem de vitamin deposu olarak bilinen bu içeceği, serinlemek için de tüketebilirsiniz.
Yemeğin üzerine tatlı olsa da yesek diyenler için, fırın sütlaç tarifini öneriyoruz. Hafif bir tatlı olduğu için, midenizi çok fazla doldurmadan tatlının keyfini çıkartmanızı sağlayan fırın sütlacı, mantının ardından sunabilirsiniz.
Son zamanların popüler tatlılarından biri olan umaç helvasını da, mantıdan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Hazırladığınız umaç helvasını, dondurma veya kaymakla birlikte servis edin.
Bol şerbetli bir tatlı isteyenleri böyle alalım. Sofralar kuruldu yemekler afiyetle yendi. Peki, sırada ne var? Sofranın lezzetini iki katına çıkaracak kalburastı tatlısını, yemeğin ardından servis edebilirsiniz.
Mutfağın en klasik tariflerinden biri olan mercimek çorbası, hemen hemen her yemeğin yanına yakışmaktadır. Mantıdan önce servis edebileceğiniz hafif bir tarif arıyorsanız, lokanta usulü mercimek çorbası tam size göre.
En Popüler 5 Nefis Mantı Tarifi
Şunlara da göz atın;