Mangoları Yemeden Önce Suda Bekletmeniz İçin 6 Neden

Mangoları temizledikten hemen sonra mı yiyorsunuz? Gelin, mangoları yemeden önce neden suda bekletmeniz gerektiği hakkında bilgi verelim. İşte, mangoları suda bekletmek için 6 neden:
Mangoları Yemeden Önce Suda Bekletmeniz İçin 6 Neden
02 Temmuz 2024, 11:43

Mangolar çoğunlukla sulu etleri ve tatlı aromalarıyla bilinen meyvelerdir. Zengin besin profilleri sayesinde sayısız faydalar sunarlar. A, B, C, E ve K vitaminleri bakımından zengindirler ve magnezyum, bakır ve potasyum gibi temel mineraller sağlarlar. Çoğu insan onları temizledikten sonra yemeyi sever. Ancak sulu meyveyi yemeden önce suya batırmalısınız. Bu şekilde, sadece kirden kurtulmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda besin maddelerinin bozulmadan kalmasına da yardımcı olur. Mangoları yemeden önce neden suya batırmanız gerektiği ve bunun için neden sıcak su kullanmaktan kaçınmanız gerektiği hakkında daha fazla bilgi verelim.

  1. Isıyı azaltabilir

Mangolar termojenik özellikleriyle bilinir, yani ısı üretme eğilimindedirler. Bu nedenle mango yedikten sonra akne veya ısı döküntüleri gibi cilt sorunları yaşayabilirsiniz. Beslenme uzmanı Abhilasha V, mangoları suda bekletmenin ısılarını azaltmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

mango

  1. Anti-besinleri ortadan kaldırabilir

Mangoları suya batırmak, fitik asit gibi bazı anti-besinlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Bu, mangolarda bulunan minerallerin emilimini engelleyebilecek bir maddedir.

  1. Pestisitleri ve kiri temizler

Mangoları suda uygun şekilde yıkamak ve bekletmek, yüzey kirleticilerini, pestisitleri ve kiri temizlemeye yardımcı olur. Bu, yaz meyvelerinin daha temiz ve güvenli bir şekilde tüketilmesini sağlar.

mango

  1. Lateks içeriğini azaltabilir

Bazı insanlar mangoların kabuğunda bulunan latekse karşı hassastır ve bu da alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Meyveyi suda bekletmek lateks içeriğini azaltmaya yardımcı olabilir ve bu da tüketimini daha güvenli hale getirir.

  1. Tadı ve dokuyu geliştirebilir

Mangoları ıslatmak, suyu emdiği için tatlı meyvenin dokusunu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Uzmanlar, bunun mangoları daha sulu hale getirirken doğal tatlılıklarını da artırabileceğini söylüyor.

mango

  1. Sindirime yardımcı olabilir

Mangoları ıslatmanın şişkinlik ve gaz gibi sindirim sorunlarını azaltmaya yardımcı olduğuna inanılır . Meyveyi ıslatırsanız, bazı kişilerde rahatsızlığa neden olabilecek lif gibi bileşikleri parçalayabilir.

Mangolar, yemeden önce yaklaşık 30 dakika ila bir saat suda bekletilmelidir. Bu süre genellikle istenilen faydaları elde etmek için yeterlidir. Isıya karşı hassas olduğu bilinen belirli vitaminler ve antioksidanlar vardır. Bu nedenle, mangoları sıcak suda bekletmek iyi değildir.

Şunlara da göz atın;

  1. Mangolu tarifler
  2. Mango nasıl seçilir?
  3. Mango nasıl yenir?
  4. Mangonun bozulduğu nasıl anlaşılır?
  5. Mango suyunun faydaları nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo