Kelle Paça Çorbasının Yanına Ne Gider: Kelle Paça Çorbasının Yanına Çok Yakışan 10 Tarif

Kelle paça çorbası en sevilen sakatat çorbaları arasında yer alır. Lezzetli, besleyici kelle paça çorbasının yanına ne gider sizler için listeledik. İşte, kelle paça çorbasının yanına ne gider:
Kelle Paça Çorbasının Yanına Ne Gider: Kelle Paça Çorbasının Yanına Çok Yakışan 10 Tarif
16 Aralık 2024, 11:00

Kelle paça çorbası en sevilen sakatat çorbaları arasında yer alır. Et ve sakatat ile yapılan çorbalar arasında yer alan paça çorbası Türkiye'de bazı illerde mekanlar tarafından sabah kahvaltılarında sunulur. Lezzetli, besleyici kelle paça çorbasının yanına ne gider sizler için listeledik. İşte, kelle paça çorbasının yanına ne gider:

  1. Roka Salatası

Roka Salatası

Roka salatası, hafifliği ve lezzeti ile mutfaklarda sık sık tüketilir. Yaz kış demeden afiyetle tüketilen bu salata, kelle paça çorbasının yanında ferahlatıcı bir lezzet olacaktır. 

  1. Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı

Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı

Firik ve bulguru hiç birlikte denediniz mi? Firik ve bulgur ile birlikte hazırlayacağınız pilav çorba sonrasında doyurucu bir lezzet olacaktır. 

  1. Ciğer Yemeği

Ciğer Yemeği

Ciğer taze taze tüketildiğinde her hali lezzetli olan bir sakatat türüdür. Ciğer ile yapılan bu tarife bayılacaksanız. Sakatat çorbası ardından sakatat yemeği ile menünüzü hazırlayabilirsiniz. 

  1. Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı

Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı

Sokak lezzetlerinden tavuklu nohutlu sokak pilavının lezzeti bir başkadır. Aynı lezzeti evde kendiniz hazırlayarak kelle paça çorbasından sonra tüketebilirsiniz. 

  1. Sarımsaklı Midye

Sarımsaklı Midye

Sarımsaklı midye aroması ve lezzeti ile sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. 

  1. Kokoreç

Kokoreç

Kelle paça çorbası ardından en sık tüketilen ve tercih edilen lezzetlerden biri kesinlikle kokoreçtir. 

  1. Künefe

Künefe

Künefe, kadayıf, şerbet ve tuzsuz peynir ile hazırlanan bir tatlıdır. Kelle paça çorbası ardından tüketilebilecek, tercih edilen bir şerbetli tatlıdır. 

  1. Şırdan Dolması

Şırdan Dolması

Adana'nın en sevilen yöresel lezzetlerinden biri olan şırdan, bir çeşit sakatattır. Sakatat çorbalarının ardından tercih edilebilir. 

  1. Kuzu Uykuluklu Pide

Kuzu Uykuluklu Pide

Bir sakatat çeşidi olan uykuluk, genellikle kuzu etinden yapılır. Protein bakımından çok zengin olan uykuluğa farklı bir versiyonda tüketmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. 

  1. Tahin Soslu Şekerpare

Tahin Soslu Şekerpare

Tahin soslu şekerpare, baharatlı ve sarımsakı sakatat yemeklerinin ardından tercih edilen tatlılar arasında yer alır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Tarhana çorbasının yanına ne gider?
  2. Patlıcan kebabının yanına ne gider?
  3. Eriştenin yanına ne gider?
  4. Su böreğinin yanına ne gider?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo