Geleneksel lezzetlerden modern tatlara kadar uzanan bu pratik tatlı tarifleriyle bayram sofralarınıza şık ve lezzet dolu dokunuşlar yapabilirsiniz. Üstelik, hazırlaması zahmetsiz olan bu tatlılar, hem sevdiklerinizi mutlu edecek hem de size zaman kazandıracak.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tereyağını tavada eritin, irmiği ekleyip kavurun. Ayrı bir kapta süt ve şekeri karıştırıp ısıtın. Kavrulan irmiğe sütlü karışımı ekleyin, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Dinlendirip cevizle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Un, şeker, nişasta ve sütü karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi soğuyunca kremayı ekleyip iyice çırpın. Kuplara bisküvi kırıntıları, meyve dilimleri ve muhallebiyi kat kat yerleştirin. Soğutup servis edin.
Malzemeler:
Şerbet için:
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri çırpın, yoğurt, irmik ve diğer malzemeleri ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve 180°C’de pişirin. Şerbeti kaynatıp ılıtın, tatlı fırından çıkar çıkmaz üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Havuçları rendeleyin ve şekerle birlikte tavada kavurun. Yumuşayan havuçlara ufalanmış bisküvi ve ceviz ekleyin. Karışımdan küçük toplar yapın ve Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında biraz dinlendirip servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Süt, şeker, un ve nişastayı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Vanilini ekleyip karıştırın ve fincanlara dökün. Soğuyup katılaşınca fincanlardan çıkarıp Hindistan cevizine bulayın. Soğuk olarak servis yapın.
Şunlara da göz atın: