Bayram tatlıları, sadece lezzetleriyle değil, paylaşılan anılara ve samimiyete kattıkları değerle de sofraların unutulmaz bir parçası olmayı sürdürür. Her tatlı, bayramın neşesine ayrı bir tat katar ve misafirleri mutlu etmenin en lezzetli yolunu sunar. Gelenekselden moderne, bayramlarda sıkça tercih edilen olmazsa olmaz 10 tatlıyı şöyle sıralayabiliriz:
Türk mutfağının vazgeçilmez klasiklerinden biri. Antep fıstıklı, cevizli ya da farklı versiyonlarıyla bayram sofralarının gözdesidir.
İrmikli hamuru ve üzerindeki şeker şerbetiyle yumuşacık bir tat. Çayın yanında sıkça ikram edilir.
Tel kadayıf veya burma kadayıf olarak hazırlanan bu tatlı, cevizli ya da fıstıklı seçenekleriyle lezzet şöleni sunar.
Erimiş peynirle içi dolu, sıcak servis edilen ve üzerine dökülen şerbetle mükemmel bir tat sunan Hatay mutfağı klasiği.
İrmikli ve şerbetli hafif bir tatlı olan revani, bayram sofralarında sıkça yer bulur.
Küçük, yuvarlak ve çıtır lokmalar, şerbete bulanarak servis edilir. Sokak lezzeti olarak da bilinir.
Dışı çıtır, içi yumuşacık şerbet dolu bir tatlı olan tulumba, bayramların sevilen tatlılarından biridir.
Şerbetli tatlıların yanına alternatif olarak hafif bir sütlü tatlı tercih etmek isteyenlerin favorisi. Tarçınla süslenerek sunulur.
Hem hafif hem de kolay yapılan bu tatlı, özellikle helva kavurmanın keyfine varanların tercihi.
Hamurun gül şeklinde sarılmasıyla hazırlanan bu tatlı, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle bayram sofralarına zarif bir dokunuş katar.
Şunlara da göz atın: