Keçi peyniri, kremsi dokusu ve eşsiz tadıyla dünya çapında yemek meraklılarının gönlünde haklı yerini almıştır. İster yumuşak ve sürülebilir çeşidin hayranı olun, ister sert keçi peynirinin ufalanan çekiciliğini tercih edin, uygun saklama, taze, farklı tatlarını korumanın anahtarıdır. Bu nedenle, keçi peyniri saklama sanatını hem yumuşak hem de sert çeşitlere göre uyarlanmış ipuçlarıyla analiz etmek zorunludur.
Kadifemsi dokusuyla bilinen yumuşak keçi peyniri, salatalara, makarnalara ya da sadece çıtır ekmeğin üzerine sürülebilen nefis bir katkıdır. Ancak aynı zamanda kurumaya ve lezzetini kaybetmeye de eğilimlidir. Yumuşak keçi peynirini taze ve kremsi tutmak için, peyniri alüminyum folyoya sıkıca sararak kapatın ve kurumaya neden olabilecek havaya maruz kalmasını önleyin.
Ekstra koruma için, sarılmış peyniri hava geçirmez bir plastik kaba koyun ve kapatmadan önce mümkün olduğu kadar fazla havayı sıkın. Olası bozulmaları yavaşlatmak için yumuşak keçi peynirinizi buzdolabınızın en soğuk kısmından uzak tutun. Uygun depolama ile yumuşak keçi peynirinin tadını paketin açılmasından sonraki bir veya iki hafta içinde çıkarmak en iyisidir.
Keçi peyniri çeşitlerinin aksine, genellikle mükemmel bir şekilde olgunlaştırılan sert keçi peyniri, ufalanan, karmaşık bir lezzet profili sunar. Yumuşak muadili ile karşılaştırıldığında dokusal farklılıklara ve kurumaya karşı dayanıklılığa rağmen, sert keçi peynirinin kalitesini korumak için hala uygun şekilde saklanması gerekir.
Sert keçi peynirinin çekiciliğini korumak için, her kullanımdan sonra peyniri sarmak için parşömen veya yağlı kağıt kullanın. Küf oluşumunu teşvik eden nemli bir ortam yaratabileceğinden plastik ambalajdan kaçının. Üstelik en iyi saklama seçeneği için sert keçi peynirinizi buzdolabının sebzelik çekmecesinde veya özel bir peynir çekmecesinde saklayın. Peynirde küf oluşumu olup olmadığını periyodik olarak inceleyin ve herhangi bir gri veya kahverengi küf tespit ederseniz, onu bir bıçakla kesin (ancak sarı veya pembe küf endişe kaynağıdır).
Sert keçi peynirini ne kadar uzun süre saklarsanız lezzeti o kadar yoğun olur. Tercih ettiğiniz tada göre olgunlaşmasına izin verin (genellikle üç ila dört hafta). Bu saklama ipuçlarını takip ederek, keçi peynirinin keçi peyniri cazibesini en taze haliyle tadabilirsiniz- ister yumuşak ister sert, ister ufalanmış ister kremsi olsun.
Şunlara da göz atın;