Birçoğu için sabah kahvesi atlanamayacak bir ritüeldir. Kahvenizi hangi şekilde demlemek veya keyif almak isterseniz (veya en az 35 kahve türünden hangisi favoriniz olursa olsun), kahve yapılmadan önce öğütülmelidir. Ve kahve öğütülmeden önce kavrulmalıdır.
Çoğu kahve önceden kavrulmuş olarak gelir ve satın alınabilecek pek çok kahve kavurma türü vardır. Kahve çekirdeklerini kavurmak başlı başına bir süreçtir. Öncelikle kahve çekirdekleri olgunlaştırılmalı, işlenmeli ve kurutulmalıdır. Profesyoneller genellikle çekirdekleri tamburlu kavurucular veya akışkan yataklı kavurucular (çekirdekleri ısıtmak için sıcak hava kullanan) gibi makinelerle kızartır. Bazıları evde kahve çekirdeklerini kavurmanın mümkün olup olmadığını ve mümkünse nasıl yapılacağını merak edebilir. Zor olsa da, kömür kullanmak da dahil olmak üzere kendi kahvenizi kavurmanın bazı yolları vardır.
Barista Enstitüsü'ne göre, kendi kahve çekirdeklerinizi kavurmak en kolay iş değil, ancak bu mümkün - 1950'lerde Finlandiya'da birçok hane kendi kahve çekirdeklerini kavuruyordu. Bununla birlikte, kahveyi kavurmanın başka bir yolu daha var: Kömürde kavrulmuş kahve, aynı zamanda Sumiyaki kahvesi olarak da bilinir, bu da kömür yakıcı kahve anlamına gelir. Japon Kahve Şirketi'ne göre, kahve çekirdeklerini bu şekilde kavurmanın Japonya'da ve Asya'nın bazı bölgelerinde uzun bir geçmişi vardır. Kömür kavurma kızılötesi ve uzak kızılötesi ışınlara sahip olduğundan, kahve çekirdeklerinin içi pişirilir ve "dolgun ve kabarık bir yüzeye" sahip olmanın yanı sıra daha fazla lezzet ve tada sahiptir.
Şunlara da göz atın;