'Kahvaltıda ne yesem?' diyenleri böyle alalım. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmen Şefi İbrahim Arslanoğlu'ndan kahvaltı sofralarına özel 3 farklı tarifi sizlere sunuyoruz. İşte, videolu anlatımıyla 3 nefis kahvaltılık tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı; Sosisi dilimler halinde doğrayın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de küçük küpler halinde doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Bir tavada orta ateşte öncelikle soğanları, sonrasında biberleri, sonrasında sosisleri soteleyin. Domatesi de ekleyip düşük ateşte pişirin. Bir fırın kabına karışımı dökün, üzerine peyniri ekleyin 200 C derece fırında pişirin. Sıcak servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı; Biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Sucuğu ince dilimler halinde doğrayın. Peyniri rendeleyin. İki lavaşın iç yüzeylerine salça sürün. Bir tane lavaşın üzerine peynirin yarısını ekleyin. Bir tavada sebzeleri soteleyin, sucuğu da ekleyip soteleyin. Lavaşın üzerine ekleyin. Aynı tavada yumurtaları da göz yumurta şeklinde pişirin. Yumurtayı da lavaşa ekleyin ve üzerine kalan peyniri ekleyin. Diğer lavaşın salçalı kısmı içe gelecek şekilde kapatın. Tostu tavada tereyağı ile ya da fırında pişirin. Dilimleyerek sıcak servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı; Biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Yumurtayı tuz ile köpürtün. Fırına girecek bir tavayı ısıtın, içerisinde tereyağını eritin. Tereyağını tavanın her yerine yayın. Biberleri ve peyniri yumurtaya ekleyin. Yumurta karışımını tavaya ekleyin ve 180 C derecede yumurta tamamen sertleşene kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
Şunlara da göz atın;