Gerçekten düşündüğünüzde, israfsız yemekler yaratmak mümkün olandan daha fazlasıdır. Pişirme sürecinin en az arzu edilen parçaları ve yan ürünleri bile lezzetli bir şeye dönüştürülebilir, bu da midenizde daha fazla yiyecek, cebinizde daha fazla para ve çöp kutusunda daha az çöp anlamına gelir. Örneğin, artık tavuk karkasları çorbaya dönüştürülebilir. Öyleyse havada kızartılmış yiyeceklerden kalan pişirme suyu neden farklı olsun?
Hava fritözünün alt tavasının dibinde hindi suları biriktiğinde veya dökme demir tavada biftek suları biriktiğinde, sos yapmak için ilham alabilirsiniz. Hava fritözünüzde biriken sıvıların da aynı fikir için ilham vermesine izin verin. Gereksiz israfı azaltmanın yanı sıra, bir sos yapmak, yemeğinizi birkaç dakika içinde yükseltebilir.
Yiyecekler (özellikle proteinler) hava fritözünde pişerken, sepetten yağ ve suları aşağıdaki çekmeceye damlar. Bu, pişirme sırasında nem dışarı atıldığı için etlerin ultra gevrek bir dış yüzey geliştirmesine olanak tanır. Bu artık sıvıları kullanmak için yapmanız gereken tek şey, meyve sularıyla dolduğunda sepet bileşenini çıkarmak, bir kenara koymak ve bir avuç başka malzemeyi yuvarlamaktır.
Tavaya herhangi bir suyu eklemeden önce yanmış parçaları çıkarmaya dikkat edin; soslara acı tat verecekler. Aynı şekilde, çok fazla yağ varsa, üstünü sıyırın ve uygun şekilde atın.
Orta ateşte, sular hafifçe kızarana kadar bir tavada ısıtın. Et, tavuk suyu ya da domates suyu gibi eklemeler yapın. Bitirmek için bir parça tereyağı veya krema ekleyin ve işte, başarılı bir tava sosu yaptınız. Alternatif olarak, sos için önce meyane yaparak koyulaştırabilirsiniz. Ardından, et suyu ve baharatları eklemeden önce kalan sularını tamamen koyulaşana kadar karıştırarak çırpabilirsiniz. Hazırladığınız sosu yaptığınız yemek ile birleştirebilirsiniz ya da farklı bir yemekte kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;