Ana yemeklerin en lezzetli eşlikçisi olan salatanın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Gönlümüzde çoban salatanın yeri bir başka olsa da, farklı tatlar denemeyi sevenler için de önerilerimiz var. Salata yapımında ıspanaktan kinoaya, çilekten zeytine birbirinden farklı malzemeleri bir araya getirdik. Düşük kalorisiyle diyet listelerine eklenen ve lezzetiyle ana yemeklerin yerine geçecek nefis tariflerimiz var. Listede verdiğimiz tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına salata tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, leziz mi leziz 20 farklı salata tarifi:
Rus salatasını bilmeyen yoktur elbet. Garnitürle hazırlanan bu salata gün sohbetlerinin, kalabalık sofraların en lezzetli mezesi olarak kabul edilir. Üstelik hazırlaması yalnızca 30 dakika.
Caprese makarna salatası, belki de en kolay salata çeşitlerinden biridir. Salata yapımında kiraz domates, fesleğen ve balzamik sos kullanılır. Aroma katmak için mozzarella peyniri kullanmanızı öneriyoruz.
Genellikle yemeklerin içerisinde yan malzeme olarak kullanılan pancarı, bu kez baş role koyduk. Ceviz, yağ ve pancar ile hazırlanan bu salatayı, et yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz.
Farklı tatlar denemeyi sevenler için sebze ve meyveleri bir araya getirdik. Yapımı 20-25 dakika süren kinoa salatası, düşük kalorisi ile diyet listelerinin de favorisidir.
Restoranların en meşhur salataları arasında yer alan sezar salatanın ismini duymayan yoktur. Ana malzemeleri kızarmış ekmek, parmesan ve marul olan sezar salatayı, isteğe göre tavuk parçaları ile zenginleştirebilirsiniz.
Kara şimşek olarak da bilinen yeşil mercimeği bu kez sulu yemek yerine salata yapımında kullanıyoruz. Yüksek miktarda demir içeren yeşil mercimek salatasına, nar ekşisi ve nar taneleri çok yakışıyor bizden söylemesi.
İçeriğinde diyet lifi barındıran mor lahana, kilo vermek isteyenlerin en büyük yardımcılarından biridir. Soğan, yağ, mor lahana ve ceviz ile hazırlanan mor lahana salatasını özellikle balık yemeklerinin yanında sunmanızı tavsiye ediyoruz.
Lübnan mutfağına özgü bir meze olan tabbule, görünümü ile kısıra benzemektedir. Yapımında ince bulgur, nane ve maydanoz kullanılsa da, isteğe göre farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. Hazırlaması ortalama 12-15 dakikadır.
Akdeniz ve Ege mutfağında sık sık tüketilen çipura salatası, çupra balığı ve deniz börülcesi karışımıyla hazırlanır. Çipura salatasının en önemli püf noktası zeytinyağı ile salataya lezzet katmaktır.
İtalyan mutfağına özgü bir salata olan panzanella, özellikle yaz ve bahar aylarında tüketilir. Ana malzemeleri domates ve ekmektir. İsteğe göre soğan, avokado ve farklı soslarla hazırlanabilir.
Besin değerleri bakımından zengin olan çiroz salatası, özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'nde tüketilir. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan bu salata, ana yemek olarak da sunulabilir.
Girit mutfağının salata ve mezeleri oldukça popülerdir. Vegan menülerinde de yer verilen girit salatasının ana malzemeleri yeşil zeytin, domates ve cevizdir. Ortalama 15 dakika da hazırlanır.
Fransız mutfağına özgü bir salata olan niçoise, ton balığı ile hazırlanır. Zeytin, domates, biber gibi malzemelerle hazırlanan niçoise salatasının en özel malzemesi ise ançüezdir.
New York'tan dünyaya yayılan waldrof salatası, hem hafifliği, hem de doyuruculuğu ile oldukça popüler bir salata çeşididir. Ana malzemeleri ceviz ve yeşil elmadır.
Genelde ana yemek olarak sunulan tavuğu bu kez leziz bir salata tarifinde kullanıyoruz. Mısır, zeytin ve biber ile hazırlanan tavuk salatasının en önemli noktası baharatları zengin tutmak ve tüm malzemeleri karıştırmaktır.
Fransız mutfağının klasik salatalarından rokfor peynirli, portakallı ve cevizli salata. Oldukça lezzetli ve doyurucu olan bu salatayı mutlaka denemelisiniz. Rokfor peyniri yerine tulum kullanabilirsiniz.
Düşük kalorili, lezzetli bir salata tarifi ile sizlerleyiz. Vejetaryen ve vegan tariflere uygun lezzetli ve doyurucu bir salata tarifi.
Sofranıza lezzet katacak yeşil elmalı tavuk salatası tarifi ile karşınızdayız. Tavuk göğsü, kereviz ve yeşil elma ile hazırlanan bu salatayı, yoğurtlu mayonezli sos eşliğinde zenginleştirebilirsiniz.
Haşlanan kokulu yasmin pirinç ile uyumlu biber, turşu, soğan ve dereotunun yanında zeytinyağlı, limonlu su ile mükemmel bir salata. Lezzetinin yanı sıra oldukça doyucu bir tarif.
Yeşil sebzeler ile portakal ve tahinin uyumuna bayılacaksınız. Farklı lezzetler seven ve arayanların mutlaka denemesi gereken bir tarif.
Şunlara da göz atın;