Mükemmel sosisleri pişirmek zor bir iş olabilir. Çıtır çıtır, altın rengi kahverengi bir kabuk ve içi mükemmel pişmiş olmalarını sağlamak imkansız gibi görünebilir. Neyse ki, dışı çıtır, içi lezzetli bir son dakika yemeği için sosis pişirmenin birçok farklı yolu var. Sosisleri doğrudan donmuş halde pişirmeniz tavsiye edilmez, bu nedenle lütfen pişirmeden önce buzunu çözün.
1- Sosisleri Fırında Pişirmek
- Fırını 190 °C'ye ısıtın ve fırın tepsisine bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
- Sosisin en kalın kısmının en az 70 °C olduğunu kontrol etmek için bir et termometresi kullanın. Sosisinizi kesip açtığınızda pembe et izi kalmamalı ve suları berrak renkte olmalıdır.
2- Sosisleri Izgara Yapmak
- Izgarayı 10 ila 15 dakika orta ateşte önceden ısıtın. Izgaranız ısındıktan sonra, bir dolaylı ısı alanı oluşturmak için brülörlerden ikisini kapatın.
- Dolaylı ısı alanı üzerinde sosisleri bir tel rafa yerleştirin. Sosislerinizi tutmak için bir raf kullanmak, onları doğrudan ısıdan çıkararak eşit bir şekilde pişmelerini sağlar Izgaranızda yerleşik bir üst ve alt raf varsa, üst rafı kullanmak gayet iyi çalışır.
- Sosisleri ızgarada kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sosisleri pişme sürelerinin yarısında çevirin. Bu, sosislerinizin her iki tarafının da eşit şekilde kızarmasını ve dengeli iç sıcaklığı sağlayacaktır.
- Orta sıcaklığın en az 70 °C olduğundan emin olmak için bir et termometresi kullanın. 70 °C'ye bulaştıktan sonra, kasayı 3 dakika kızartmak için sosisleri doğrudan ateşe koyun. Sosisleri ters çevirin ve diğer tarafın 1 ila 3 dakika daha kahverengileşmesine izin verin.
3- Sosisleri Tavada Kızartmak
- Sosisleri, üzerlerini örtecek kadar soğuk suyla doldurarak büyük bir tencereye ekleyin. Ocağı orta-yüksek ateşte açın ve suyun kaynamasına izin verin. Suyun kaynaması 6 ila 8 dakika sürer.
- Çekirdek sıcaklığının en az 70 °C olduğundan emin olmak için anında okunan bir termometre kullanın. Sosislerin dışı hala gri görünecek, ancak içlerinde pembe bir ton olmayacak. Sosisten çıkan tüm sular berrak olacaktır.
- Ayrı bir tavanın altını tamamen kaplayacak kadar sıvı yağ ile yağlayın. Brülörü yüksek ısıya getirin ve yağın hafifçe kaynamasına izin verin.
- Sosislerinizi kızartmak için kızgın yağa atın. Zaten pişmiş oldukları için yağda uzun süre bekletilmeleri gerekmeyecek. İstediğiniz altın rengine ulaştıktan sonra, kurumalarını veya fazla pişmelerini önlemek için ocaktan alın.
Şunlara da göz atın;
- Dondurucudaki sosis nasıl çözülür?
- Sosisli sandviç için sosis nasıl yapılır?
- Sosisli tarifleri
- Sosis nasıl pişirilir?