Fazla sosis aldıysanız saklamak için dondurmuş olabilirsiniz. Dondurucuda sosis saklamak mantıklı bir fikir olabilir. Sosislerin buzunu çözme konusunda emin olmayabilirsiniz. Bakteriler ve diğer hastalıklar, uygun şekilde çözülmemiş eti sever. Sosislerinizi buzdolabı, mikrodalga fırın veya bir kase ılık su kullanarak çözebilirsiniz. Buzdolabı, kullanımı en kolay olanıdır, ancak en uzun sürer. Mikrodalga en hızlısıdır ancak onu kullanarak sosisleri yakabilirsiniz. Bir kase ılık su, kullanımı en zor yöntemdir. Sizler için dondurucudaki sosis nasıl çözülür anlattık. İşte, dondurucudaki sosis nasıl çözülür:
Buzdolabı Kullanarak Nasıl Çözdürülür?
- Buzdolabının sıcaklığının 5 °C'nin altında olduğundan emin olmak için test edin. Bundan daha yüksek sıcaklıklar, bakterilerin büyüme ve çoğalma şansı verir. Buzdolabınızda dahili bir termometre yoksa sıcaklığı test etmek için bir termometre kullanın.
- Sosisleri buzdolabınızın alt kısmındaki bir tabağa alın. Tabak, sosislerin üzerinde eriyen buzların buzdolabınızın ıslanmasını önleyecektir. Sosisleri buzdolabının yemeye hazır gıdalardan izole edilmiş bir yerine koyduğunuzdan emin olun.
- Sosisleri yumuşayana kadar buzdolabında bekletin. Sosisler dokunulduğunda yumuşak hissettiğinde ve üzerlerinde buz veya don hissetmezseniz, tamamen çözülmeleri gerekir. Buzdolabı muhtemelen kullanımı en kolay yöntemdir ama aynı zamanda en yavaş olanıdır. Çok sayıda sosisiniz varsa, sosislerin tamamen çözülmesi 24 saat kadar sürebilir.
- Sosisler çözüldüğünde, pişirmeden önce 3 ila 5 gün buzdolabında saklayabilirsiniz. Sosisleri bu saatten önce buzdolabından çıkarırsanız hemen pişirin.
Mikrodalga Kullanarak Nasıl Çözdürülür?
- Sosisleri mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa koyun. Ambalajı sosislerin üzerine bırakarak, toplu olarak mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa koyun.
- Buz çözme ayarını kullanarak sosisleri ayırabilene kadar mikrodalgada pişirin. Mikrodalganızın buz çözme ayarı yoksa %50 güç ayarını kullanın. 3-4 dakika sonra mikrodalgayı açın ve bir çatal yardımıyla sosisleri birbirinden ayırıp ayıramadığınızı kontrol edin.
- Sosisleri 2 dakikalık aralıklarla mikrodalgaya koyun. Sosislerin buzları ayrılacak kadar çözüldüğünde, mikrodalgaya geri koyun ve 2 dakika boyunca açın. Sosislerin her parçasının tamamen çözülmesini sağlamak için tabakta sosisler arasında bir boşluk bırakın. Sosisler tamamen çözülene kadar her 2 dakikada bir kontrol edin.
Bir Kap Su ile Nasıl Çözdürülür?
- Sosisleri ambalajından çıkarın ve bir kaseye koyun. Sosisler, bu yöntemle çözülmeleri için çıkarılması gereken koruyucu bir ambalajla satılmaktadır. Çözmek istediğiniz tüm sosisleri sığacak büyüklükte bir kase alın ve sosisleri kaseye koyun.
- Kaseyi ılık suyla doldurun. Ilık suyun sıcaklığı genellikle 43 °C civarındadır. Kase doldurulduktan sonra suyun sıcaklığını test etmek için bir termometre kullanın. −15 °C ile 43 °C arasındaki herhangi bir sıcaklık normal olmalıdır.
- Kaseyi damlayan bir musluğun altındaki bir lavaboya koyun. Hızlı bir damlayan su akışı sağlamak için musluğu hafifçe açın. Su damlamalı ve musluktan akmamalıdır. Su dokunuşa serin hissettirmelidir. Bu, etin etrafındaki suyun sabit bir sıcaklıkta kalmasını sağlamaya yardımcı olur.
- Sosisler tamamen çözülene kadar kaseyi musluğun altında tutun. Sosislerin çözülmesi için geçen süre, kasedeki etin miktarına ve boyutuna bağlıdır. 1 veya 2 küçük sosisiniz varsa, 25 dakikada tamamen çözülebilirler. 6 veya daha fazla büyük sosisiniz varsa, bir saat veya daha fazla sürebilir.
Şunlara da göz atın;
- Donuk çorba nasıl çözülür?
- Donmuş tavuk nasıl çözülür?
- Sosisli tarifleri
- Sosis nasıl pişirilir?