Çay sıcak ve soğuk olarak tüketilebilen mükemmel bir içecektir. Farklı türlerde yapılabilir. Yeteri kadar tatlı gelmiyorsa ya da aromalar ile lezzetlendirmek isterseniz bu listeden damak tadınıza uygun tatlandırıcıyı seçebilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli 11 farklı çay tatlandırma yolu:
Bal doğal ve sağlıklı bileşenlerden oluşan bir tatlandırıcıdır. Çayınızın içerisine bir tatlı ya da bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Daha aromalı olsun isterseniz farklı lezzetli ballardan tercih edebilirsiniz.
Bal, boğaz ağrısını hafifletmeye ve öksürüğünüzü bastırmaya yardımcı olabilir. Limon suyuyla birlikte bal, kendinizi hasta hissettiğinizde de harika bir kombinasyondur.
Küçük bir kaşık akçaağaç şurubu tatlı bir aroma katar. Akçaağaç şurubu şekerde çok yüksektir, bu nedenle çayınızda biraz uzun bir yol kat edebilir. Bu tatlı şurup ayrıca antioksidanlar, riboflavin, kalsiyum, çinko, potasyum ve manganez içerir ve normal sofra şekerinin üzerinde bir kesim yapar.
Akçaağaç şurubu şeker ve kalori bakımından oldukça yüksektir, bu nedenle çayınıza çok fazla kullanmamaya çalışın.
Stevia, 0 kalori ile bol miktarda tatlılık sunar. Şeker ikamesi olarak sınıflandırılmasına rağmen, stevia tamamen doğaldır ve bir bitkiden gelir.
Vanilya özü, çayınıza tatlı, nefis bir sıcaklık sunar. Sıcak çayınıza bir damla karıştırın ve tatlılık seviyesinin herhangi bir şekilde düzelip düzelmediğine bakın.
Meyve suyu, her türlü çaya tatlı, lezzetli bir destek katar. Çayınıza en sevdiğiniz meyve suyundan bir veya 2 kaşık karıştırın - meyve aromasının içeceğinizin temel aromasıyla eşleştiğinden emin olun. İçeceğiniz hala yeterince tatlı değilse, birkaç kaşık daha ekleyin. İşte deneyebileceğiniz birkaç canlandırıcı kombinasyon:
Süt, aşırı demlenmiş siyah çayı tatlandırmaya ve yumuşatmaya yardımcı olabilir. Süt, içerdiği doğal şekerlerle içeceğinize tatlı bir dokunuş da katabilir.
Tarçın, hindistan cevizi ve kakule mükemmel seçeneklerdir. Çayınızın geri kalanına en sevdiğiniz baharatlardan bir tutam serpin.
Vitamin tozları çayınıza narenciyeli, bağışıklığı güçlendiren bir lezzet katar. C vitamini, B vitaminleri ve diğer birçok değerli besinle dolu reçel, vitaminle aşılanmış çay, bir şeyle karşı karşıyaysanız veya sadece bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye çalışıyorsanız yudumlamak için mükemmel bir içecektir.
Nane, tatlandırıcı olmasa da buzlu çaya ferahlatıcı ve lezzetli bir dokunuş katar. En sevdiğiniz yeşil veya siyah çayı 1 yemek kaşığı taze doğranmış nane ile demleyin. Çay poşetini ve naneyi süzmeden ve içeceği buzun üzerine dökmeden önce her şeyi 3 dakika demleyin. Her yudumda canlandırıcı bir farklılık tadabileceksiniz!
Soda, buzlu çayınıza eğlenceli bir hava katar. Buzlu çayınıza karbonatlı bir dokunuş vermek için bardağı sonuna kadar maden suyuyla doldurun. Pek çok köpüklü ve maden suyu tamamen şekersiz ve kalorisiz olduğundan çayınıza süper sağlıklı bir katkı sağlar.
Sıcak çayınızı tatlı, lezzetli bir tatlıya dönüştürün. Sıcak çayınızın üzerine biraz vanilyalı dondurma (veya başka bir ince aroma) koyun. Sadece çayınızı daha tatlı hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda içeceğinizi de güzel ve kremsi yapacaktır. Sadece basit bir tada bağlı kaldığınızdan emin olun - daha yoğun lezzetler, temel çayınızla iyi uyum sağlamayabilir.
Şunlara da göz atın;