Düdüklü tencereden hazır haşlanmış bakliyata, dondurucudan çıkan versiyondan çorbayı şölene çeviren yöntemlere kadar ezogelin çorbası yapmak artık daha kolay. İşte 5 pratik yöntemle ezogelin çorbası yapmanın sırları!
Nasıl yapılır?
1 çay bardağı kırmızı mercimek, 2 yemek kaşığı pirinç ve bulguru yıkayın. 1 soğanı doğrayıp tencereye atın, biraz yağla kavurun. Salça ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeyi ekleyin suyunu koyun. Düdüklüyü kapatın. 10-12 dakika pişirin.
Nasıl yapılır?
Soğanı kavurun, salçayı ekleyin. Hazır haşlanmış mercimek, pirinç ve bulguru tencereye koyun. Sıcak suyu ve baharatları ekleyip 5-10 dakika kaynatın. Blenderla pürüzsüzleştirin.
Nasıl yapılır?
Soğan, sarımsak ve salçayı tencerede kavurun. Yıkanmış mercimek, bulgur, pirinç ekleyin. Su ve baharatları koyup kapağını kapatın. 20-25 dakikada hazır.
Nasıl yapılır?
Normal ezogelin çorbasını yapın, soğutun ve porsiyonlayın. Streç film ya da kaplara koyup dondurun. Isıtacağınız zaman direkt tencereye alın, biraz su ekleyip ısıtın.
Nasıl yapılır?
Hazır ezogelin çorbasını paketteki gibi yapın. Ekstra olarak biraz haşlanmış mercimek, taze soğan, baharat ve limon ekleyin. Tat katmak için azıcık tereyağında nane yakıp üstüne gezdirin.
Şunlara da göz atın: