Sıcak günlerde, sıcak içecekler yerine soğuk içecekleri tercih ederiz. Soğuk içecek olarak genellikle kahve tüketilse de buzlu çaylarda oldukça lezzetli ve popülerdir. Buzlu çay, yaz sıcağında içilebilecek en lezzetli içeceklerden biridir. Sizler için buzlu çay nasıl yapılır anlattık. Birbirinden lezzetli, dört farklı buzlu çay tarifi verdik. İşte, birbirinden lezzetli buzlu çay yapımları:
Malzemeler:
Yapılışı: Suyu kaynatın. Çaydanlıkta ya da french presste çaylarınızı sıcak su ile birlikte demleyin. 5 dakika sonrasında sıcak su içerisinde çayları çıkartın. Fazla kalırsa çayın tadı acılaşabilir. Çaya şeker ekleyecekseniz sıcakken eklemeniz daha kolay olur. Şeker yerine bal ekleyebilirsiniz. Sıcak su üzerine soğuk su ilave edin. Bol buz, nane ve limon ile servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Yoğun kıvamlı siyah çay demleyin. Sıcakken şeker ekleyin. Soğuması için buzdolabına yerleştirin. Soğuk çayın içerisine limon suyu, seyreltmek için su ekleyin. Bol buzlu bardakta meyve ile birlikte servis edin. Nane yaprakları ilave edebilirsiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
Yapılışı: Kırmızı meyveleri derin sos tenceresine alın. Su, pudra şekeri ve anason ile birlikte pişirin. 2-3 dakika sonra anasonları çıkartın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayan karışımı el blenderı yardımıyla püre haline getirin. Ve soğumaya bırakın. Yeşil çayı demleyin ve soğumaya bırakın. Sürahiye buzları doldurun. Kırmızı meyveli sosu, buzu ve tane şeklindeki kırmızı meyveleri bardağın içine alın. Yeşil çayı da ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Suyu derin tencerede kaynatın. Kaynar suya poşet çayları atın ve demini vermesi için 15 dakika bekletin. Demini veren poşet çayları kenara alın. Çaya esmer şekeri ekleyerek karıştırın. Ardından vişne nektarını ilave edin. Kiraz taneleri ve kırık buzları katıp son kez karıştırın ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Suyu derin tencerede kaynatın. Kuşburnu meyvelerini kaynar suya ekleyin ve altını kapatın. 15 dakika demlenmesini bekleyin. Ilınan meyve çayına bal ekleyin ve karıştırın. Tarçın ve limon suyunu ilave edin. Ardından kızılcıkları ekleyin. Kırık buzları ekledikten sonra servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Suyu derin tencerede kaynatın. Yeşil çayı kaynar suda demleyin ve ocağın altını kapatın. 15 dakika sonra bal, şeker ve limon suyunu ekleyin. Daha sonra geniş bir sürahiye aktarın. Nane yapraklarını ince ince kıyın ve çaya ekleyin. Çayı buzdolabında soğuttuktan sonra, servis için buz küplerini ekleyin. Her bardağa bir top vanilyalı dondurma ilave edin. Bekletmeden servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Suyu kaynatın ve içine çay poşetleri, anason ve karanfili ekleyin. 10 dakika demlendirdikten sonra anason ve karanfilleri çıkartın. Üzerine şekeri ekleyin ve soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca buz ekleyerek servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Suyu derin tencerede kaynatın. Siyah çayı süzgece alın ve kaynar suya atın. Ocağın altını kapatıp 15 dakika bekleyin. Ilınan çaya şeker ve limon suyunu ekleyin. Demlenmiş çayı sürahiye aktarın. Yıkadığınız nane yapraklarını ilave edin. Karpuz dilimlerinin çekirdeklerini çıkartın ve çatalla ezerek püre haline getirin. Süzgeçten geçirin ve sürahiye aktarın. Kıvam alması için buzdolabında bekletin. Ardından servis edin.
Şunlara da göz atın;