Çevre Koruma Ajansı'nın ABD'deki atık depolama alanlarının yaklaşık %45'inin atılmış gıda ambalajı ve konteyner malzemeleriyle dolu olduğunu bildirdiği düşünülürse, bu öğeleri yeniden kullanabileceğimiz herhangi bir alan büyük bir artıdır. İçindeki tüm ürünü kullandıktan sonra tereyağı ambalajlarınızı bir an bile düşünmeden çöpe atabilirsiniz, ancak onları yeniden kullanmanın birçok yolu vardır. Örneğin, fırından yeni çıkmış pişmiş ürünlerin üzerine birkaç dakikalığına koymayı veya yapışkan yiyecekleri kesmek için bıçakları kolayca kaplamak için kullanmayı deneyin.
Ama tereyağı ambalajlarını kullanmanın mutlak son yolu? Tavalarınızı yağlayın. Tavanıza sürmeden önce bir kağıt havluya tereyağı, domuz yağı veya sıvı yağ sürmeyi öğrenmiş olabilirsiniz, bu da yemeğinizin kolayca ve tek parça halinde çıkmasına yardımcı olur. Boş bir pakette genellikle aynı amaca ulaşmaya yetecek kadar tereyağı kalır - onu doğrudan çöpe atmaktan çok daha iyi bir kullanım.
Bu numara, tepsilerde, somun tepsilerinde ve kek tepsilerinde unlu mamuller yapmak için idealdir - ancak bunun için iyi olan tek şey bu değildir. Bir tavada et veya sebzeleri sotelemeden veya ızgarada krep yapmadan önce, tereyağıyla kapladığınız ambalaj kağıdını tavanın tüm yüzeyine sürmeyi deneyin. Kağıt tipik olarak esnek olduğundan tavanızın kenarlarına ve köşelerine kolayca girebilmelisiniz ve yalnızca dışına dokunarak yağlı parmaklardan kaçınabilirsiniz.
Peki ya tereyağınızın yapıldığı gün yemek yapmıyorsanız? Ambalaj kağıtlarınızı plastik bir poşette dondurarak ileride kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya önümüzdeki birkaç gün içinde kullanacağınızı düşünüyorsanız, aynı şekilde buzdolabında saklayın. Özellikle dondurucu rotasına gidiyorsanız, kolay yağlanma için kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini sağlayın. Çok sayıda ambalaj kağıdınız varsa, en az bir yıl boyunca orada kalabilecekleri için onları dondurmak en avantajlı olabilir. Buzdolabında genellikle birkaç ay veya tereyağının son kullanma tarihine kadar iyi kalırlar.
Şunlara da göz atın;