Havuç, onlara nasıl servis yaparsanız yapın, lezzetli ve besleyici bir sebzedir. Çıtır çıtır, doyurucu bir atıştırmalık yiyecek, kavrulduğunda veya buharda pişirildiğinde lezzetli bir garnitürdürler. Bunları markette iki temel biçimde bulacaksınız: bütün havuç (bazen yeşilliklerle birlikte) ve uygun şekilde soyulmuş ve yemeye hazır "bebek" havuç. Her ne kadar daha fazla sebze yemeyi hızlı ve kolay hale getiren her türlü tüyoyu genel olarak sevsek de, o küçük havuç poşetinin alışveriş sepetinize atmadan önce dikkate almanız gereken birkaç dezavantajı var.
Bir kere bu bebeklerin aslında daha büyük havuçlardan kesildiğini bilmiyor olabilirsiniz. Büyük havuçları düzenli şekiller halinde tıraşlayan bir makine tarafından şekillendirilen bu traşlanmış havuçlar, birlikte büyüdükleri koruyucu kabuk olmadan kuruyabilir. Ve bebek kesimlerine dönüştürülen büyük havuçlar başlangıçta daha az lezzetlidir, bu nedenle bebekleri tercih ettiğinizde hem doku hem de tat açısından daha lezzetli bir sebze deneyiminden kendinizi kandırmış olursunuz.
Çabuk kuruma dezavantajının üstesinden gelmek için, yavru havuç torbaları nem içerir; bu, kazınmış ve şekillendirilmiş havuç parçalarının çirkin görünümüne sahip olmasını önlemeye yardımcı olan temiz sudan ibarettir. Bununla birlikte, bu su aynı zamanda havuçların sebzelik çekmecenizde beklerken sümüksü bir doku almasına da neden olabilir; bu da küçük turuncu havuç parçacıklarının bir başka dezavantajıdır.
Bebek havuçların kullanışlı olduğu konusunda hiçbir tartışma yok. 1980'lerde halka tanıtıldıklarında havuç satışları son yılların en yüksek seviyesine ulaştı ve popülerlikleri daha da arttı. Yine de, bu paketlenmiş versiyonu tercih ettiğimizde ve bazen daha fazla ödediğimizde taze havuçların gerçek tadını kaçırıyorsunuz. Bu nedenle havuç alışverişi yaparken hem damak zevkinizi hem de bütçenizi göz önünde bulundurun.
Şunlara da göz atın;