Barbekü Tarifleri: Lezzetine Doyamayacağınız 12 Nefis Mangal Tarifi

Mangalda ne yemek yapılır? Mangalda yapılacak farklı yemekler arayanlar için birbirinden lezzetli ve kolay barbekü tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte, 12 farklı barbekü tarifi:
Barbekü Tarifleri: Lezzetine Doyamayacağınız 12 Nefis Mangal Tarifi
27 Mayıs 2024, 10:57

Bahar aylarının ve yazın en güzel etkinliklerinden biri olan mangal, kabalık sofraları bir araya getirir. Kimi zaman et pişirilir, kimi zaman balık. Mangal kokusu tüm havayı sararken salatalar hazırlanır. Kızgın ateşte pişirilen etin kokusu, en tok olanları bile acıktırır. Peki, mangalda ne pişirilir? Barbekü nasıl yapılır? İşte, etiyle, sebzesiyle, balığıyla birbirinden leziz ve kolay barbekü tarifleri:

  1. Izgara Köfte

ızgara köfte

Mangalın olmazsa olmazı olan ızgara köfte, barbekü denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biridir. İyice yoğurulan kıymalar tek tek ızgara teline dizilir ve pişirilir. Geriye yalnızca afiyetle yemesi kalır.

  1. Levrek Izgara

levrek ızgara

Balık sezonu yavaş yavaş açılırken barbeküde yapabileceğiniz bir diğer seçenek levrek ızgara. Özellikle levrek fileto kullanırsanız, levrekleri soslayıp ızgarada pişirerek kısa sürede yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

  1. Mangalda Kuzu Pirzola

mangalda kuzu pirzola

Kırmızı etten vazgeçemeyenler için kuzu pirzola ideal bir seçim olacaktır. İnce dilimlenmiş kuzu pirzolaları marine ettikten sonra, sebzelerle birlikte ızgarada pişirebilirsiniz.

  1. Izgarada Milföy Tavuk Baget

ızgarada milföy tavuk baget

Hem görünümü, hem de lezzetiyle herkese hitap eden tavuk bagetler, ekonomik bütçelere de uygundur. Tavuk bagetler barbeküde pişirildikten sonra milföy ile kaplanır ve ortaya nefis bir yemek çıkar.

  1. Izgara Hindi Etli Salata

ızgara hindi etli salata

Mangalda farklı yemekler denemek isteyenler için hindi etini öneriyoruz. Diğer et çeşitlerine göre kalorisi daha düşük olan hindi etini, ızgarada pişirip bol sebzeli bir salata olarak sunabilirsiniz.

  1. Barbekü Et Tabağı

barbekü et tabağı

Kalabalık sofralarda tek çeşit sunmak yerine farklı tatları bir araya getirmek isteyenler için barbekü et tabağını öneriyoruz. Kuzu şiş, kaşarlı köfte ve kuzu pirzoladan olan barbekü tabağını mantar, domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Izgara Somon Kebabı

ızgara somon kebabı

En lezzetli balık çeşitlerinden biri olan somonu, bu kez kebap olarak hazırlamaya ne dersiniz? Şişlere dizilen ızgara somon ortalama 30-40 dakika içerisinde hazırlanır. Mangalda pişirecekseniz, demir şiş kullanmanızda fayda var.

  1. Sebzeli Izgara Etli Bruschetta

sebzeli ızgara etli bruschetta

İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan bruschetta, etlerin ızgara ekmeklere konulmasıyla servis edilir. İsteğe göre dana veya kuzu eti kullanılabilir. Hazırladığınız bruschettayı fesleğen, reyhan ve roka yaprakları ile süslemeyi unutmayın.

  1. Baharatlı Ekmek Izgara

baharatlı ekmek ızgara

Ortalama 30 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Dilimlenmiş ekmek dilimlerini kaşar peyniri ve baharatlarla doldurduktan sonra, ızgarada pişirerek servis edebilirsiniz. 

  1. Soslu Izgara Sebze

soslu ızgara sebze

Barbeküde yalnızca et pişirilmediğini hatırlatarak vejetaryen ve diyet listelerine uygun bir tarifi sizlerle buluşturuyoruz. Sosla harmanlanan sebzeleri ızgarada pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Soslu Karides Izgara

soslu karides ızgara

Karidesleri hiç ızgarada denediniz mi? Cevabınız hayır ise, yemeye doyamayacağınız bir tarifimiz var. Karidesleri naneli sosla harmanladıktan sonra şişlere dizerek ızgarada pişirebilirsiniz.

  1. Ahtapot Izgara

ahtapot ızgara

Farklı lezzetler denemek isteyenler için son önerimiz ahtapot ızgara. Tarifi hazırlarken zorluk yaşamamak için, ahtapotları temizlenmiş bir şekilde almanızı öneriyoruz.

Şunlara da göz atın;

  1. Et Yemekleri
  2. Soğuk et yemekleri
  3. Et alırken nelere dikkat edilmeli?
  4. Et nasıl marine edilir?
  5. Taze balık nasıl seçilir?
  6. Balık nasıl temizlenir?
  7. Balık için nefis sos tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo