Bahar aylarının ve yazın en güzel etkinliklerinden biri olan mangal, kabalık sofraları bir araya getirir. Kimi zaman et pişirilir, kimi zaman balık. Mangal kokusu tüm havayı sararken salatalar hazırlanır. Kızgın ateşte pişirilen etin kokusu, en tok olanları bile acıktırır. Peki, mangalda ne pişirilir? Barbekü nasıl yapılır? İşte, etiyle, sebzesiyle, balığıyla birbirinden leziz ve kolay barbekü tarifleri:
Mangalın olmazsa olmazı olan ızgara köfte, barbekü denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biridir. İyice yoğurulan kıymalar tek tek ızgara teline dizilir ve pişirilir. Geriye yalnızca afiyetle yemesi kalır.
Balık sezonu yavaş yavaş açılırken barbeküde yapabileceğiniz bir diğer seçenek levrek ızgara. Özellikle levrek fileto kullanırsanız, levrekleri soslayıp ızgarada pişirerek kısa sürede yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.
Kırmızı etten vazgeçemeyenler için kuzu pirzola ideal bir seçim olacaktır. İnce dilimlenmiş kuzu pirzolaları marine ettikten sonra, sebzelerle birlikte ızgarada pişirebilirsiniz.
Hem görünümü, hem de lezzetiyle herkese hitap eden tavuk bagetler, ekonomik bütçelere de uygundur. Tavuk bagetler barbeküde pişirildikten sonra milföy ile kaplanır ve ortaya nefis bir yemek çıkar.
Mangalda farklı yemekler denemek isteyenler için hindi etini öneriyoruz. Diğer et çeşitlerine göre kalorisi daha düşük olan hindi etini, ızgarada pişirip bol sebzeli bir salata olarak sunabilirsiniz.
Kalabalık sofralarda tek çeşit sunmak yerine farklı tatları bir araya getirmek isteyenler için barbekü et tabağını öneriyoruz. Kuzu şiş, kaşarlı köfte ve kuzu pirzoladan olan barbekü tabağını mantar, domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.
En lezzetli balık çeşitlerinden biri olan somonu, bu kez kebap olarak hazırlamaya ne dersiniz? Şişlere dizilen ızgara somon ortalama 30-40 dakika içerisinde hazırlanır. Mangalda pişirecekseniz, demir şiş kullanmanızda fayda var.
İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan bruschetta, etlerin ızgara ekmeklere konulmasıyla servis edilir. İsteğe göre dana veya kuzu eti kullanılabilir. Hazırladığınız bruschettayı fesleğen, reyhan ve roka yaprakları ile süslemeyi unutmayın.
Ortalama 30 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Dilimlenmiş ekmek dilimlerini kaşar peyniri ve baharatlarla doldurduktan sonra, ızgarada pişirerek servis edebilirsiniz.
Barbeküde yalnızca et pişirilmediğini hatırlatarak vejetaryen ve diyet listelerine uygun bir tarifi sizlerle buluşturuyoruz. Sosla harmanlanan sebzeleri ızgarada pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Karidesleri hiç ızgarada denediniz mi? Cevabınız hayır ise, yemeye doyamayacağınız bir tarifimiz var. Karidesleri naneli sosla harmanladıktan sonra şişlere dizerek ızgarada pişirebilirsiniz.
Farklı lezzetler denemek isteyenler için son önerimiz ahtapot ızgara. Tarifi hazırlarken zorluk yaşamamak için, ahtapotları temizlenmiş bir şekilde almanızı öneriyoruz.
Şunlara da göz atın;