Mücver; ister kahvaltıda, ister öğle yemeğinde, isterse akşam sofralarında rahatlıkla yer bulabiliyor. Hem geleneksel hem de yaratıcı mücver çeşitlerini sofralara renk katarken aynı zamanda kızartmadan uzak durmak isteyenler için fırında pişen hafif alternatifler de var. İşte mücver çeşitleri…
Kabak, yumurta, un, taze soğan, dereotu, beyaz peynir ve baharatlarla yapılır. Tavada ya da fırında pişirilebilir.
Rende patates, yumurta, un ve isteğe göre kaşar peyniriyle hazırlanır. Dışı çıtır, içi yumuşacık olur.
Haşlanmış veya sote ıspanak kullanılır. Lor peyniriyle çok yakışır.
Rende havuçla yapılan bu mücver tatlımsı bir aromaya sahiptir. Özellikle yoğurt sosla harika gider.
Pırasa, beyaz peynir ve dereotuyla müthiş bir kış alternatifi. Hafif tatlımsı tadıyla farklı bir lezzet sunar.
Haşlanmış karnabahar ezilip karışıma katılır. Fırında pişirmek daha hafif olur.
Bol proteinli bir alternatif. Haşlanmış mercimek, taze otlar ve baharatlarla yapılır.
Daha yoğun peynirle yapılan, adeta "çörek" kıvamında bir mücver.
Maydanoz, nane, dereotu, taze soğan gibi bol yeşillikle hazırlanır. Hafif ve ferahlatıcı bir lezzettir.
Şunlara da göz atın: