Artık Michelin Yeşil Yıldızı Var: The BARN

MICHELIN Rehberi'nin 2025 seçkisi, 5 Aralık akşamı açıklandı. İstanbul'da Michelin yeşil yıldızını kazanan The Barn Şefi Buğra Özdemir ile röportaj yaptık. Gelin, The Barn'ı yakından inceleyelim.
Artık Michelin Yeşil Yıldızı Var: The BARN
06 Aralık 2024, 14:12

Michelin Rehberi'nde bu yıl İstanbul, İzmir ve Muğla restoranları seçkiye girmeyi başardı. Şef Buğra Özdemir ve ekibinin lezzetli yemeklere imza attığı The Barn, sürdürülebilirlik konusundaki başarısı ile Michelin Yeşil Yıldızına layık görüldü.

The Barn Hakkında

Çiftlikten sofraya sıfır atık mottosuyla yola çıkan The Barn, doğaya saygı yolculuğuyla eşsiz bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. Sebze meyve bahçeleri ve üzüm bağımdan oluşan çiftlikteki ürünler, mevsimine göre toplandıktan sonra şeflerin reçetelerine konuk oluyor. Meyve ve sebzeler bahçede tohumdan yetiştirilirken, et ve süt ürünleri Trakya'nın meralarından, deniz ürünleri Silivri limanından, bitki çayları aromatik bitkilerden, sirke ve pekmez ile üzüm bağlarından geliyor. The Barn'ın menüsü, bahçenin sunduklarına göre değişiklik gösteriyor.

the barn

The BARN Nerede?

Tel: 0542 253 50 80

Adres: Ören, Gazitepe Mah, Akoren Caddesi, Çiftlik Evleri No:114, 34570 Silivri/İstanbul

İnstagram: instagram.com/grandmaswonderland

Şef Buğra özdemir

Şef Buğra Özdemir Kimdir?

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün ardından sürdürülebilirlik alanında yüksek lisans yapan Şef Buğra Özdemir, Kopenhag'daki Michelin yıldızlı restoranlarda çalışarak sıfır atık konusunda güzel projelere imza attı. Sıfır atık yemeği 2022 Eylül ayında Danimarka büyükelçisinin davetinde büyük bir ilgiyle karşılandı. Danimarka'da kazandığı deneyim ve yenilikçi teknikleri geleneksel lezzetlere yansıtmak için Grandma's Wonderland'e geri döndü. 

the barn

Michelin Rehberi The Barn Yorumu

İstanbul'un merkezini geride bırakın ve Silivri bölgesindeki Grandma's Wonderland'e doğru yola çıkın. Yemyeşil bir alanda yer alan bu işletmede hem bir otel hem de bu konforlu restoranın yanı sıra kümes hayvanları, sebzeler ve diğer malzemeleri tedarik eden bir çiftlik bulunuyor. Yerel ürünlere büyük bir özen gösterilirken, bitkiler ağırlıklı pişirme tarzı konusunda uzmanlaşan mutfak ekibi sıfır atık yaklaşımını benimsemiş durumda. Menüde şişler, kiraz soslu danadilli pastırması, kasseri peynirli tortellini, ıspanak ve ada çayından oluşan tereyağı sosu yer alıyor. Çiftlikten sofraya konsepti burada sadece lafta kalmıyor. 

The Barn Şefi Buğra Özdemir'in Michelin Töreni hakkındaki yorumu;

Şunlara da göz atın;

  1. Casa Lavanda
  2. Narımor Urla
  3. Türkiye'den Michelin yıldızı alan restoranlar
  4. Michelin Rehberi 2025 tavsiye listesi
  5. Michelin Bib Gourmand ödülü kazananlar

Benzer Yazılar

Lezzet Logo