Sarısabır bitkisi olarak da bilinen aloe vera, özellikle tıbbi amaçlarla kullanılır. Kalın yapraklarının içinde müsilaj kıvamında bir jel tabakası bulunur. Aloe vera jelinde 20 mineral, 12 vitamin ve 18 amino asit olduğu düşünülüyor. Bu yüzden son yıllarda kullanımı sıklıkla artmıştır. Saç ürünleri, cilt bakımı gibi kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan aloe vera, bitki olarak da yetiştirilebilir. Aloe veranın içinden çıkarılan jel, doğrudan cilde ve saça uygulanır. Ancak uygulamadan sonra bölgenin yıkanıp yıkanmayacağı merak konusudur.
Aloe vera, saçta özellikle kepek sorununu gidermek için kullanılır. Aynı zamanda egzamaya iyi geldiği gerekçesiyle de kullanılabilir. Saçlarda oluşan elektriklenmeyi gideren aloe vera jeli, saçların daha sağlıklı uzamasını ve daha canlı görünmesini sağlar.
Aloe vera yaprakları kesilir ve içindeki jel doğrudan saç diplerine masaj yoluyla sürülebilir. Ayrıca aloe vera jeli, hindistan cevizi yağı ve bal ile karıştırılarak da saçlara uygulanabilir. Aloe vera jeli saç diplerinden saç uçlarına kadar uygulandıktan sonra, ortalama 15 dakika beklenir. Daha sonra saçı ılık suyla yıkayıp karışımdan arındırmak ve kurutmak gerekir. Aloe vera jeli suyla durulanmazsa, saçlar kurur ve birbirine yapışarak kötü bir görünüme neden olur. Ayrıca saç dökülmesine de yol açabilir.
Aloe vera jeli, kolajen üretimini artırır. Akne ve sivilcelerin tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Düzenli kullanıldığında renk eşitsizliğini azaltır ve tahrişi iyileştirebilir. Özellikle sivilce tedavisi için kullanılan bu jel, doğrudan sivilcelerin üzerine ince bir tabaka halinde uygulanır. 10 dakika bekletildikten sonra, cildinizi soğuk suyla yıkamanız gerekir. Aloe vera jeli uygulandıktan sonra mutlaka yıkanmalıdır. Eğer ciltte uzun süre kalırsa, cildi gerer ve kurumasına neden olur. Ayrıca cilt tahrişine de yol açabilir. Bu yüzden en fazla 15 dakika bekletildikten sonra yıkanmalıdır.
Şunlara da göz atın;