Alman mutfağı, sosyal ve politik değişiklikler etkisiyle sürekli değişen ve gelişen bir mutfaktır. Hem bölgesel, hem de ulusal nitelikte birçok yemeğe ev sahipliği yapmaktadır. Alman mutfağının temel gıdaları et, sebze, balık, garnitür ve tatlılardan oluşur. Et tüketiminde ise en çok domuz eti tercih edilir. Almanlar kahvaltıda ekmek, reçel, marmelat ve kahve tüketir. Günün ana öğünleri ise genellikle öğle yemeklerinde tüketilir. Almanya'da hafta sonları arkadaşlarla birlikte yapılan uzun öğünlerin yeri de bir başkadır.
Alman kahvaltılarının vazgeçilmezi olan brotchen ekmekler, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Genellikle sandviç yapımında kullanılır.
İsteğe göre kırmızı et, isteğe göre de domuz pastırmasından hazırlanan bu yemek, Macaristan mutfağında da sık sık tüketilir. Hazırlanan et suyu, etin üzerine dökülerek servis edilir.
Ekmek, kıyma ve kapari sos eşliğinde hazırlanan bu köfte, Alman köftesi olarak da bilinir. Soslu bir şekilde sunulur. Ortalama 45-50 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan bratkartoffeln, Almanya'nın patates kızartması olarak bilinir. Pastırma ve kızarmış soğan eşliğinde sunulur.
Patates, frenk soğanı ve tavuk eti ile hazırlanan bu salata, 'kartoffelsalat' ismiyle de bilinir. Klasik patates salatasından sıkılanlar için idealdir.
Sadece 4 malzemeden oluşan butter noodle, bir makarna çeşididir. Ortalama 30 dakikada hazırlanır. İsteğe göre sade veya makarna sosları ile birlikte sunulabilir.
Ana malzemeleri patates, et ve pancar olan bu yemek, Alman mutfağında sık sık tüketilir. Hem görünümü, hem de lezzetiyle dikkatleri çeken bir yemektir.
Et dolgulu bir hamur yemeği olan maultaschen, 'Alman dumplingi' olarak da bilinir. İç harcı pastırma ve ıspanaklı harç ile doldurulur.
Kıymalı, pirinçli veya bakliyatlı bir şekilde hazırlanan kohlrouladen, Alman usulü lahana sarmasıdır. 30 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edilir.
Almanya'nın geleneksel yemeği olan kaese spaetzle, un, süt ve kaşar peyniri ile hazırlanır. Bir makarna çeşidi olarak da bilinir.
Hem Almanya'da, hem de Hollanda'da popüler olan bu yemek, patates, soğan ve elma ile hazırlanır. Kelime olarak 'cennet ve dünya' anlamına gelmektedir.
Alman ve Avusturya mutfağında sık sık kullanılan germknodel, bir hamur çeşididir. Kek ve farklı tatlıların yapımında kullanılır. Meyveli soslarla birlikte sunulabilir.
Sosis, havuç, fasulye ve patates ile hazırlanan bu yemek, ana öğünlerde sunulur. Hazırlaması 15 dakika süren eintopf, 1 saatlik pişirme süresinin ardından servis edilir.
Çavdar unu ve çekirdek taneleri ile hazırlanan pumpernickel, bir ekmek çeşididir. Kalorisi diğer ekmek çeşitlerine göre daha düşüktür.
Alman Şef Michael Riemenschneider'in özel tarifi olan schnitzel ve patates salatası, Alman mutfağının en sevilen ikilisidir.
Patates ve yumurta ile hazırlanan bu yemek, kızartma usulüyle pişirilir. Bir çeşit patates mücveri olarak da bilinir.
Labne ve limon kabuğu ile hazırlanan kasekuchen, hem görünümü, hem de yapılışı ile cheesecake tariflerini andırır. Çayın yanında sunulabilir.
Ortalama 25 dakika içinde hazırlanan nussecken, 'fındık köşeleri' ismiyle de bilinir. Almanya'da yılbaşı sofralarının vazgeçilmezidir.
Genellikle kahvaltılarda sunulan bu sos, Berlin sokaklarında karşınıza çıkabilecek lezzetlerden biridir. Ortalama 20 dakikada hazırlanır.
Vişne, çikolata, krema ve kekten oluşan donauwelle, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan alman tatlılarından biridir.
Badem, krema ve yumuşak kek ile hazırlanan bienenstich, 'arı sokması pastası' olarak da bilinir. Özel günlerin vazgeçilmez tariflerinden biridir.
Mayalı hamur ile hazırlanan bu tatlı, reçel, çikolata sosu gibi farklı tatlarla birlikte sunulur. Küçük porsiyonlar halinde hazırlanır, üzeri pudra şekeri ile tatlandırılır.
Şunlara da göz atın;