BERGÜZAR ERDEN
@berguzar.erden
ADIM ADIM BAKLAVA NASIL YAPILIR?
- Tereyağını orta ateşte erittikten sonra 30 dakika dinlendirin ve ince bir süzgeç yardımıyla üstte biriken sade yağı ayrı bir kabın içine süzün. Alttaki ayranlı kısmı sakın karıştırmayın. Eğer karıştırırsanız baklavanın üstü yanık bir görünüme sahip olacaktır.
- Un, tuz, yumurta ve suyu geniş bir kapta elinizle karıştırın ve 10 dakika yoğurun. Orta sert bir hamur elde edeceksiniz ve kesinlikle ekstra su ilave etmeyin. Hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp 3 saat süreyle dinlenmeye bırakın.
- Şerbet malzemelerini geniş bir tencereye alarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 6 dakika daha bu işleme devam edin ki, şerbet istediğiniz kıvama gelsin. Kıvamını alan şerbeti bir sürahiye aktararak oda sıcaklığında beklemeye bırakın.
- Fıstıkları mutfak robotundan çekerken iri taneli kalmasına özen gösterin.
- Dinlenmiş hamuru 2 eşit parçaya bölün ve her parçadan 24-25 adet ağırlıkları yaklaşık 30-35 g olacak şekilde bezeler elde edin.
- Bezeleri gergin şekilde elinizle düzgün yuvarlaklar haline getirin ve una bulayın. Tüm bezeleri hafif unladığınız tezgahta birbirine değmeyecek şekilde aralıklı dizin ve üstünü streç filmle kapatarak kurumasına engel olun.
DİP NOT
İncecik büyük yufka açmanız gerekmiyor. Açmayı tepsi üstünde hamuru esneterek yapın. Elde ettiğiniz yufkaları yağlanmış tepsiye yerleştirirken taşmasını sorun etmeyin. Taşan hamuru pizza keseceği ile alabilirsiniz.
ANTEP FISTIKLI KURU BAKLAVA
Tarif, Styling ve Fotoğraf: Bergüzar Erden
Şunlara da göz atın;
- Ev yapımı 12 nefis baklava tarifi
- Baklava şerbeti nasıl yapılır?
- 30 kolay çikolatalı tatlı tarifi
- Dünyanın en meşhur 19 tatlısı
- Ev yapımı 5 pratik dondurma tarifi