Patlıcan Ekşilisi

Patlıcan Ekşilisi
23 Şubat 2023

Tekirdağ ilimizin sirke ile yapılan meşhur patlıcan ekşilemesi, evlerde, özel günlerde Tekirdağ'da sıklıkla tüketilen bir yemektir. Gaziantep yöresinde 'doğrama' olarak bilinen bu yemek, Tekirdağ mutfağında etsiz versiyonu ile sunulur. Malzemeleriniz hazırsa patlıcan ekşilisi tarifinin detayları aşağıda. 

Patlıcan ile yapılan alternatif lezzetler için kuru patlıcan yemeğiköz patlıcan çorbası ve patlıcan çığırtma tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Patlıcan Ekşilisi için

Malzemeler

  • 5 adet patlıcan 
  • 1 adet soğan
  • 4 adet domates 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ 
  • ½ demet maydanoz
Patlıcan Ekşilisi

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur, küp küp doğranır. 
  2. Derin yağda patlıcanlar kızartılır. Kızaran patlıcanları kenara alın. 
  3. Tencerede kalan fazla yağı başka bir yere aktarın, birkaç kaşıklık yağ bırakın. 
  4. Yemeklik doğranan soğan, yağda renk alana kadar kavrulur. 
  5. Domatesler rendelenerek soğanların yanına tencereye eklenir. 
  6. Kızarmış patlıcanlar eklenerek bütün malzeme harmanlanır. 
  7. Un bir miktar suyun içerisinde açılır, topaklanmaması önemlidir.
  8. Yemeğe eklenir ve karıştırılır, sirke, tuz ve sıcak su eklenerek pişirilir. 
  9. Piştikten sonra maydanoz doğranarak servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo