Hardaliye
04 Eylül 2024

Kırklareli mutfağına özgü bir tarif olan hardaliye, siyah üzüm ile hazırlanır. Mikropların neden olduğu hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren hardaliye, yaşlanma etkilerini de azalttır. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan bu içecek, kalsiyum ve potasyum bakımından da zengindir. Geleneksel yöntemlerle üretilen hardaliye, Kırklareli'nde hediyelik olarak da satılır. Malzemeler hazırsa, ev yapımı hardaliye tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak üzüm suyu, şeftali suyu ve çilek suyu tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Hardaliye için

Malzemeler

  • 1 kilogram siyah üzüm
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı siyah hardal tohumu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Hardaliye

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak üzümleri bol suyla güzelce yıkayın.
  2. Yıkama işleminin ardından üzümleri mutfak robotundan geçirin.
  3. Elde ettiğiniz karışımın suyunu süzerek bir kavanoza alın.
  4. Hardal tohumunu sahanda döverek toz haline getirin.
  5. Dövdüğünüz tohumları kavanozdaki üzüm suyunun içerisine ekleyin.
  6. Daha sonra tuz ve şekerini ekleyerek karıştırın.
  7. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
  8. Kavanozun dış kısmını kağıt ile sardıktan sonra siyah bir poşetin içerisine koyun.
  9. Kavanozu poşetle birlikte serin ve karanlık bir ortama yerleştirin. Burada 10 gün bekletin.
  10. 10 günün sonunda ev yapımı hardaliyeyi afiyetle içebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo