Galacoş Yemeği

Galacoş Yemeği
12 Şubat 2024

Galacoş yemeği, Doğu Karadeniz bölgemizde bulunan Bayburt'a özel yöresel bir yemektir. Yoğurt, mercimek, kıyma ve tırnak pidenin mükemmel uyumu ile ağızda adeta lezzet şöleni oluşturur. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Galacoş Yemeği için

Malzemeler

  • 285 gr yeşil mercimek
  • 300 gr dana kıyma 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • 5 kaşık tereyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 250 gr süzme yoğurt  
  • 4 adet tırnak pide
Galacoş Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Yağ tencereye alınır, soğan ve kıyma kavrulur.
  2. Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  3. Mercimek, sarımsak, tuz, karabiber ve malzeme hizasında su eklenerek pişirilir. 
  4. Tırnak pideler 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile fırınlanır. 
  5. Süzme yoğurt daha akışkan bir kıvam alması için su eklenebilir. 
  6. Ekmeklerin üzerine mercimek koyulur, yoğurt dökülür ve kalan tereyağı kızdırılır. Yağa istenilen baharatlar koyulabilir. Üzerine dökülür. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo