Tepsi Oruğu (Mardin)

Tepsi Oruğu (Mardin)
31 Ocak 2023
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tepsi Oruğu (Mardin) için

Malzemeler

  • 300 gr ince bulgur
  • 1 kg yağsız dana kıyması
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 20 gr kuşüzümü
  • 20 gr çam fıstığı
  • 30 gr ceviz içi
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • kimyon
Tepsi Oruğu (Mardin)

Nasıl Yapılır

İnce bulguru ılık suda şişmesi için bekletin. Biber salçası, un, toz kırmızı biber, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun.
 
Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz, kuşüzümü, çam fıstığı, ceviz içi, tuz ve pul biberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Geniş ve düz bir tepsiye hamurun yarısını yayın. Üzerine sırasıyla kavrulmuş kıymalı karışımı serpiştirin, bir kat daha kalan hamurdan kapatın. Baklava deseni şeklinde kesip porsiyonlara ayırın. Her dilimin üzerine çam fıstığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında rengi turuncu olana dek pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo