Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebi

Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebi
09 Kasım 2020

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebinin ana malzemeleri süt, un ve şekerdir. İsteğe göre klasik un veya pirinç unu kullanılabilir. Farklı aromalarla birlikte hazırlanan bu besin, kalsiyum bakımından zengindir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklara önerilen besinler arasındadır. Kemik gelişimi desteklemesinin yanı sıra kemik erimesi riskini de düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, mis gibi kokusuyla bütün evi saracak yumurtalı ekmek çubukları ile muhallebi nasıl yapılır birlikte görelim.

Hafif ve pratik sütlü tatlı tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süslenen saray sarması tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebi için

Malzemeler

Muhallebi için

  • 500 ml süt
  • 2.5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3-3.5 yemek kaşığı toz şeker
  • Limon
  • Tarçın

Portakal ve tarçın aromalı yumurtalı ekmek çubukları için

  • 2-3 dilim tost ekmeği
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu tozu

Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Muhallebi için, pirinç unu ve şekeri tencereye koyun. Azar azar sütü ilave edip, karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Kaynayınca altını kısıp, birkaç damla limon sıkın. Ceylan gözü yapınca altını kapatın ve ocaktan alın. 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin ve servis kasesine/kaselerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 
  3. Yumurtalı ekmek çubukları için; yumurta, süt, esmer şeker, tarçın ve portakal kabuğu tozunu çırpın.
  4. Tost ekmeklerinden şeritler kesip, bu karışıma bulayın. Sıvı yağda kızartın ve muhallebi ile servis yapın.
  5. Yumurtalı ekmek çubuklarını, çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.
    SERVİS ÖNERİSİ
    Yenilebilir çiçek kullanabilirsiniz.

Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Muhallebinin kokusunu bastırmamak için mutlaka tereyağı kullanın.
  2. Muhallebiyi hazırlarken tahta kaşık kullanın ve karıştırma işlemini bırakmayın.
  3. Topaklanma oluşursa, muhallebiyi bir kez mikserden geçirebilirsiniz.
  4. Kıvamı sulu olursa pirinç unu, koyu olursa süt ilave edip karıştırın.

1 Porsiyon Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebi Kaç Kaloridir?

  1. Yumurtalı ekmek çubukları ile muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Dilerseniz, muhallebili kadayıf tatlısını da deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo