Sütlü Hurma Tatlısı

Sütlü Hurma Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü Hurma Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı toz Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 20 adet kuru hurma (Çekirdekleri çıkartılmış)

Sütlü hurma tatlısı üzeri için

  • 4 adet hurma
Sütlü Hurma Tatlısı

Nasıl Yapılır

Sütlü hurma tatlısı ile tüm enerjiniz yerine gelsin.

  1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çekirdekleri çıkartılmış hurmaları tek tek çikolatanın içine batırın. Yağlı kağıdın üzerine alarak oda sıcaklığında donması için bekleyin.
  2. Çekirdekleri çıkartılmış kuru hurmaları mutfak robotuna alın. Biraz süt ekleyerek püre haline getirin.
  3. Sütü, unu, nişastayı, şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan almaya 5 dakika kala vanilyayı, Hindistan cevizini ve hurma püresini ekleyin. Karıştırıp 5 dakika daha pişirin. Muhallebiyi ocaktan alın. Kuplarına paylaştırın. Buzdolabına aktarıp soğutun.
  4. Tatlılar soğuyunca üzerine 1’er adet çikolata kaplanmış hurma yerleştirdikten sonra servis yapın.

Nefis hurmalı sütlü tatlı tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo