Süt Helvası
11 Şubat 2024

Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan süt helvası, görünümü ile kazandibini andırır. Ana malzemeleri süt ve un olan bu tatlı, kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Dışı çıtır, içi ise yumuşak bir kıvamdadır. Özellikle gelişim çağındaki çocukların ve kemik erimesi yaşayanların ayda bir kez tüketmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, Osmanlı mutfağından miras kalan süt helvası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Süt Helvası Kaç Kaloridir?

  • Süt helvasının bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan kazandibi tarifini de deneyebilirsiniz.

Hafifliği ile bilinen ve bayramların vazgeçilmezi haline gelen sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Arap mutfağından dünyaya yayılan sütlü irmik tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Süt Helvası için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3⁄4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Süt helvası
Süt Helvası

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Helvayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta unu sürekli karıştırmaktır. Bu işlem için tahta kaşık kullanabilirsiniz.
  • Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
  • Topaklanma oluşmaması için sütü eklerken karıştırma işlemini hızlandırın.
  • Tatlı muhallebi kıvamını aldığında güveç kaplarını doldurabilirsiniz.
  • Süt helvasının içini kavrulmuş antep fıstığıyla, üstünü ise tarçınla süsleyebilirsiniz.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo