Üzümleri yıkayın ve süzerek kenara alın.
Bir tencereye süt, tuz, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri koyun. Orta
ısılı ocak üzerinde, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Bu arada bir kasede nişasta ile pirinç
ununu karıştırın. Sonra bu karışıma suyu azar azar karıştırarak ilave edin.
Diğer yandan şekerli süte, nişastalı ve pirinç unlu karışımı yine azar
azar karıştırarak ilave edin. Süt boza kıvamına gelen kadar aralıksız
karıştırmaya devam edin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca, dövülmüş
fıstık ile Hindistan cevizi ve suyu süzülmüş üzümü içine katın.
Muhallebiye yedirdikten sonra tencereyi ocaktan indirin. Muhallebiyi kaselere
boşaltın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Ardından dilediğiniz şekilde
süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.