Salepli Muhallebi

Salepli Muhallebi
09 Temmuz 2024

Türkiye’de Toroslar, Kastamonu, Kahramanmaraş, Yozgat gibi illerimizde yetişen orkide yumrularının kurutulup öğütülmesiyle yapılan salep, kıs aylarının olmazsa olmazıdır. Coğrafi işaret (mahreç) başvurusunun yapıldığı yer ise Burdur Bucak ilçesi salebidir.

Birli muhallebi adını, tüm malzeme ölçü birimlerinin miktarlarının “bir” olmasından almaktadır.

Alternatif olarak kolay muhallebi ve muzlu muhallebi çeşitlerine de göz atın. Osmanlı'dan miras kalan nefis kazandibi tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 11 Kişi Kaydetti
Salepli Muhallebi için

Malzemeler

  • 1 l süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı toz salep (Öğütülmüş, katkısız ve doğal)
  • Toz tarçın
Salepli Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Şekerin yarısını, nişastayı, toz salebi ve 1 bardak soğuk sütü bir kaba alarak kuru malzemenin üzerine sıvıyı yavaş yavaş dökerek topaklanmasına izin vermeden karıştırın ve yumurta sarısını ekleyin.
  2. Geri kalan sütü, kalan seker ile bir tencerede kaynatın. Şekerin eridiğine emin olun.
  3. Kaynayan sütün üzerine terbiye ederek salepli karışımı ekleyin ve koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  4. Daha sonra servis kaplarına boşaltın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
  5. Servis etmeden önce üzerine tarçın ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo