Panna Cotta

Panna Cotta
23 Mart 2024

Kremalı İtalyan tatlısı olarak bilinen panna cotta, jelatinin kalınlaştırılmış haliyle hazırlanır. Ana malzemeleri jelatin ve krema olan panna cotta, yalnızca 5 malzeme ile kısa sürede hazırlanır. İsteğe göre kivi, ananas, çilek gibi meyvelerle zenginleştirilebilir. Peki, panna cotta nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, İtalyan usulü panna cotta tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak leziz zabaglione ve fındıklı cannoli tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 15 Kişi Kaydetti
Panna Cotta için

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Panna Cotta

Nasıl Yapılır

  1. Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin.
  2. Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  3. Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü yavaşça ekleyin. Vanilya ilave edip karıştırın.
  4. Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin.
  5. Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Jelatinleri mikrodalga da kısa sürede çözebilirsiniz.
  • Toz jelatin kullanmak vakitten tasarruf etmenizi sağlar.
  • Aroma katmak için, kahve veya diğer tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz, böğürtlen veya frambuaz sosu ile zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo