5-6 kayısı (Konserve ya da kuru kayısıyı sıcak suda bekleterek kullanabilirsiniz)
Tarçın
Kayısılı Sütlü Dilimler
Nasıl Yapılır
Kek için yumurta, şeker ve yağı iyice çırparak krema haline getirin. Ardından kekin diğer malzemelerini sırayla ekleyerek spatula ile karıştırın ve yağlanıp un serpilmiş bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrol ederek pişirin.
Kek pişince soğumasını bekleyin. Eğer üzeri çok kabarmışsa, keki kaptan çıkartın ve üzerinin fazla kabarık kısımlarını keserek dümdüz hale getirin. Ardından keki yeniden kaba alın.
Muhallebinin malzemelerini bir tencereye alın. Sürekli çırparak orta ısılı ocakta kaynatın. Sıcak muhallebiyi soğuk kekin üzerine yayın ve kaşıkla düzeltin. Oda sıcaklığına gelince üzerine streç film sararak buzdolabına kaldırın.
Muhallebi tamamen soğuduktan sonra üzerini kayısı parçalarıyla süsleyin. Dilimledikten sonra üzerlerine tarçın serpin. Dilediğiniz boyutlarda kesip, soğuk olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.