İbiza Tatlısı

İbiza Tatlısı
26 Temmuz 2021

Son yılların en popüler tatlılarından biri olan İbiza tatlısı, muhallebi, kıtır bisküvi ve meyve dilimleri ile hazırlanır. Hem göze, hem de damaklara hitap eden bu tatlı, çilek, ceviz, fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. İç harcı muz dilimleri ile tatlandırılan İbiza tatlısı, rulo şeklinde sarılarak servis edilir. Malzemeler hazırsa, damakları çatlatan nefis İbiza tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli kıbrıs tatlısı ve alaska tatlısı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
İbiza Tatlısı için

Malzemeler

Dışı için:

  • 2 paket yulaflı veya kepekli bisküvi

Muhallebisi için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İçi için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 3 adet muz
İbiza Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle yulaflı bisküvileri kırıntı haline gelene kadar robotta çektirin ve fırın tepsisine boşaltın.
  2. Muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve sürekli karıştırın.
  3. Muhallebinin kıvamı koyulaştığında ocaktan alın.
  4. Kakaolu muhallebiyi, fırın tepsisine, yulaflı bisküvilerin üzerine, dökün.
  5. Spatula veya kaşık yardımıyla muhallebiyi düzleştirin. 
  6. Üzerini streç film ile sararak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  7. Bir kasenin içerisinde 1 paket krem şantiyi sütle birlikte çırpın.
  8. Muhallebi soğuduktan sonra, üzerine krem şantiyi sürün ve spatula ile düzeltin.
  9. Tatlıyı tekrar buzdolabına alın. En az 3-4 saat, en fazla ise bir gece buzdolabında dinlendirin.
  10. Tatlı dinlendikten sonra eşit dilimler halinde bölün.
  11. Muzları ikiye bölün ve dilimlediğiniz tatlının üzerine yerleştirin.
  12. Muhallebiyi tabanından dikkatli bir şekilde kaldırın ve içeri doğru sarın. Tatlının uçlarını birleştirerek tabağa alın.
  13. Üzerini sevdiğiniz meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İbiza Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Muhallebinin buzdolabında yeterince soğumasını dikkat edin. Aksi takdirde sarması zorlaşacaktır.
  2. Tarifte kullanacağınız muz büyükse, 2 parçaya bölün. Küçükse, bütün halde kullanabilirsiniz.
  3. Tatlıyı sararken tabanını spatula ile kaldırın. Bu sayede tatlınız parçalanmayacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo