Elmalı Güllaç Sarma

Elmalı Güllaç Sarma
21 Ocak 2021

Elma kullanarak yapabileceğiniz farklı yemekler arıyorsanız, elmalı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Güllaç Sarma için

Malzemeler

  • 13 güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 6 elma
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 6 top çikolatalı dondurma
  • 2 çorba kaşığı çikolatalı hazır sos
Elmalı Güllaç Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın. Teflon tavaya alıp 1 kaşık şeker ile devamlı karıştırarak elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin.
  2. Süt ve kalan şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın.
  3. Güllaç yapraklarından ikisini düz bir tepsiye üst üste yayın. Üzerine cevizi serpiştirin.
  4. Geniş kenarına elmalı karışımdan ilave edip kalın  rulo şeklinde sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kalan sütü dökün. Gül suyunu serpin.
  5. Güllaçlı sarmaları yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Ilınınca servis tabağına alıp  çikolata sosuna bulanmış birer top çikolatalı dondurma ile süsleyin ve servis yapın.
  7. Dilerseniz, klasik cevizli güllaç tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo