Yufka Tatlısı

Yufka Tatlısı
17 Ekim 2023

Kütahya'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan yufka tatlısı, özellikle Ege ve İç Anadolu'da sık sık tüketilir. Yufkaların cevizli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu tatlı, şerbet ile tatlandırılır. Hazırlaması 35, pişirmesi ise ortalama 20-25 dakikadır. İsteğe göre dilimlenerek veya küçük rulolar halinde servis edilebilir. Listedeki malzemeler hazırsa, evde yufka tatlısı yapımı için tarife geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan fındıklı yufka tatlısını da deneyebilirsiniz. Şerbetli tatlılar arasında çok sevilen nefis server paşa tatlısına göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yufka Tatlısı için

Malzemeler

  • 8 adet kuru yufka
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tepsiyi yağlamak için

  • 1 tatlı kaşığı margarin
Yufka Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şerbeti için, ilk olarak tencereye toz şeker ve suyu koyun. Kaynamasına yakın limon suyunu da ekleyin ve piştikten sonra soğuması için kenara alın.
  2. Bir örtü üzerine yufkaları dizin ve üzerine su serpiştirin. Bu esnada fırın tepsisini de margarin ile yağlayın.
  3. Bir tavanın içerisine ceviz içi ve nişastayı alın. Kısık ateşte 5-6 dakika kavurun.
  4. Yağladığınız tepsinin içerisine ilk yufkayı serin. Yufkanın üzerine kavrulmuş cevizli nişastadan serpiştirin.
  5. Bu işlemi 8 yufka için de uygulayın. Tüm yufkaları dizdikten sonra yufkaları dikey bir şekilde kesin.
  6. Kestiğiniz yufkaları rulo halinde sarın. 200 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  7. Yufkalar piştikten sonra, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Afiyet olsun.

Yufka Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tatlı yapımında kullanacağınız yufkaların taze ve günlük olmasına özen gösterin.
  2. İlk aşamada yufkalara su serpiştirilmesinin nedeni, yufkaların yumuşamasını sağlamak içindir.
  3. Tatlıya başlarken ilk olarak şerbeti hazırlayın. Bu sayede tatlınız pişerken şerbet soğuyacaktır.
  4. İç harç için, cevize ek olarak fındık da kullanabilirsiniz.
  5. Dilerseniz, yufkaları rulo haline getirmek yerine kare şeklinde dilimleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Yufka Tatlısı Kaç Kalori?

  1. 1 adet yufka tatlısı 80, bir porsiyonu ise yaklaşık 290 kaloridir. Şeker içeriği yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo