İrmikli Revani

İrmikli Revani
23 Mayıs 2024

Şerbetli tatlıların arasında en pratik ve lezzetli tatlılardan biri olan irmikli revani tatlısı, özellikle bayram sofralarının vazgeçilmezidir. Klasik kek hazırlar yapılan bu tatlı, çay saatlerinde sunabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Malzemeler hazırsa, irmikli revani tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Dilim İrmikli Revani Kaç Kalori?

1 dilim İrmikli revani yaklaşık olarak 590 kaloridir.

Videolu anlatımıyla haşhaşlı revani tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İrmikli Revani için

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker 
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
İrmikli Revani

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle şerbet için bir tencereye su ve şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine 3-4 damla limon suyu sıkın ve limonun yarısını şerbetin içine atın.
  2. Kıvam alan şerbeti soğuması için bir kenara alın.
  3. Kek için derin bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp çırpın.
  4. Ardından sıvı yağ, irmik ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
  5. Elemiş olduğunuz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  6. Yağlanmış kek kalıbına kek harcını dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar 30 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkan keki dilimleyin, üzerine soğumuş olan şerbeti dökün ve şerbeti çekene kadar oda sıcaklığında bekletin.
  9. Oda sıcaklığına gelen Revani tatlısını 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  10. İrmikli revani servise hazır, isterseniz üzerine hindistan cevizi ya da toz fıstık ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

İrmikli revaniyi, patates salatası ve sütlü yumuşak poğaça eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Revani tatlısının şerbetini çekmesi için sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökülmelidir.
  • Revani tatlısını şerbetini döktükten sonra 1-2 saat dinlendirilmelidir.
  • İrmikli revani tatlısının üzerine dilerseniz portakal kabuğu rendesi ve portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo