Güllabiye

Güllabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güllabiye için

Malzemeler

  • 60 gr tuzsuz badem
  • 300 ml bal
  • 100 gr tereyağı
  • 2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • Süslemek için
  • Kurutulmuş gül yaprakları
Güllabiye

Nasıl Yapılır

  1. Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.
  2. Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.
  3. Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gül suyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin.
  4. Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin. Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo