Unu derin bir kaba koyup ortasını havuz
gibi açın. Buzdolabından çıkardığınız yağı bıçakla keserek ekleyin. Üzerine
oda sıcaklığında bekleyen yumurta sarılarını ve yoğurdu ekleyin. Karbonatı da
büyük bir kaşığın içine koyduğunuz sirkede sulandırıp yoğurma kabına
aktarın. Malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz
bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir peçeteyle örterek oda
sıcaklığında en az 1 saat bekletin.
Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölün.
Mutfak tezgahını unlayıp bu parçaları oklava yardımıyla yaklaşık 40 cm
çapında yuvarlak yufkalar elde edecek şekilde açın. Yufka büyüklüğündeki
bir fırın tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın ve yufkayı içine
yerleştirin.
İç harcı için yumurta aklarını derin bir
kaba koyup, üzerine çekilmiş ceviz içini, şekeri ve balı ekleyip iyice
karıştırın. Yufkanın üzerine cevizli malzemenin yarısını dağıtarak yayın.
Üzerine ikinci yufkayı serip, kalan cevizli karışımı bu katın üzerine yayın.
En üste üçüncü yufkayı kapatıp fırça yardımıyla çırpılmış yumurta
sarısı sürün. Baklava şeklinde dilimleyin. Baklavayı 5 dakika önceden
ısıtılmış 180 derece fırında en az 45 dakika pişirin.
Teşekkür ederiz.