Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Yarım çay bardağı su ile bir tencereye alıp 3-5 dakika pişirin. Bademleri ekleyip karıştırın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Portakal suyu, portakal kabuğu, sıvıyağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp karıştırın.
- Önce irmik, sonra unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle 2 mm kalınlığında inceltin.
- Bir su bardağı ağzı yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Her parçanın içine bir badem girecek şekilde harcı bölüştürün.
- Hamurları kapatıp fırın kabına sıralayın. 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti dökün. Ilık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Klasik hurma tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.