Antep Fıstıklı Dürüm Baklava

Antep Fıstıklı Dürüm Baklava
19 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Antep Fıstıklı Dürüm Baklava için

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 500 gr toz antep fıstığı
  • 150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu
Antep Fıstıklı Dürüm Baklava

Nasıl Yapılır

Şerbet için tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tezgaha 3 baklavalık yufkayı üst üste yayın. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Çok ince bir şekilde dürüm şeklinde sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. İstediğiniz büyüklüklerde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyin. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo