@margauxthecook
44.2 bin takipçi
Doğa Özkaya
- Krema için sütü, 2 yemek kaşığı toz şekerle birlikte ocağa alın. Yumurta, kalan şeker ve buğday nişastasını mikserin yüksek devrinde, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Kaynamak üzere olan sütün altını kapatın ve kepçeyle yumurtalı karışıma yavaşça dökerek çırpmaya devam edin. Sonra karışımın tamamını tekrar tencereye alıp orta ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Kremaya önce vanilyayı, sonra tereyağını ilave edin ve sürekli karıştırarak ılınmasını sağlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine değecek şekilde streç film ile kaplayıp buzdolabına alın.
- Arası için soğuk kremayı mikserin yüksek devrinde kabarana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın.
- Karamel sos için tereyağını ve toz şekeri tavaya alıp kahverengileşmesini bekleyin (Yanmamasına dikkat edin). Kremayı da ilave edin ve hızlıca karıştırın. Hafif kıvam alınca altını kapatın.
- Porsiyonluk pasta için un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp bir karıştırma kabına eleyin, toz şekeri de ilave edin. Bir kap içerisinde yumurta ve kremayı ayrıca çırpın. Unlu karışımın ortasına kremalı karışımı ilave ederek karıştırın. Kaşığa yapışacak bir karışım olacak sorun yok. Hamuru mutlaka 10 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, hamurunuzdan 6 porsiyon olacak şekilde düzensiz toplar yapın. Sıcak fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra elinizde sıkıca tutarak ortadan ikiye bölün. Alt tabanı servis tabağınıza alın, sırasıyla karamel sos, pastacı kreması, muz dilimleri ve soğuk çırpılmış krema ekleyin. Üst kapağını da kapatın, soğuk krema ve karamel sos ile süsleyin.
Muzlu rulo pasta tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.